Obrazem: Stavbaři usadili 240tunový silniční most přes trať u Církvice

Usazování nového mostu přes trať 230 v souvislosti se stavbou obchvatu Církvice. Pramen: ŘSDUsazování nového mostu přes trať 230 v souvislosti se stavbou obchvatu Církvice. Pramen: ŘSD

Čtyři kilometry dlouhý obchvat Církvice za 445 milionů korun staví od roku 2020 firma Strabag. Hotovo má být letos v srpnu.

Stavbaři budující obchvat Církvice (I/38) na Kutnohorsku mají za sebou jednu z nejnáročnějších operací celé stavby. O víkendu osadili nový most, který přes trať 230 a nový obchvat převádí silnici III/03321. Most nahradí úrovňový přejezd.

Během noční akce z pátku na sobotu byl použit největší příhradový jeřáb na pásovém podvozku (Liebherr 1750), který je v České republice k mání. Jeřáb usadil téměř 40metrovou konstrukci o váze 240 tun. Celková délka mostu bude 120 metrů, část konstrukce, s níž jeřáb manipuloval, byla umístěna mezi druhým a třetím mostním pilířem.

„Navzdory zhoršeným klimatickým podmínkám, kdy osazení provázel silný vítr a déšť, je nosná konstrukce na svém místě. Může tak dojít k instalaci poslední části nosné konstrukce a jejich spojení v jeden celek a dalších navazujících kroků při výstavbě horní stavby mostu,“ sdělil mluvčí Ředitelství silnic a dálnic Martin Buček.

Čtyři kilometry dlouhý obchvat Církvice za 445 milionů korun staví od roku 2020 firma Strabag. Hotovo má být letos v srpnu.

Usazování nového mostu přes trať 230 v souvislosti se stavbou obchvatu Církvice. Pramen: ŘSDUsazování nového mostu přes trať 230 v souvislosti se stavbou obchvatu Církvice (květen 2022). Pramen: ŘSDUsazování nového mostu přes trať 230 v souvislosti se stavbou obchvatu Církvice. Pramen: ŘSDUsazování nového mostu přes trať 230 v souvislosti se stavbou obchvatu Církvice. Pramen: ŘSDUsazování nového mostu přes trať 230 v souvislosti se stavbou obchvatu Církvice. Pramen: ŘSDUsazování nového mostu přes trať 230 v souvislosti se stavbou obchvatu Církvice. Pramen: ŘSDUsazování nového mostu přes trať 230 v souvislosti se stavbou obchvatu Církvice. Pramen: ŘSDUsazování nového mostu přes trať 230 v souvislosti se stavbou obchvatu Církvice. Pramen: ŘSDUsazování nového mostu přes trať 230 v souvislosti se stavbou obchvatu Církvice. Pramen: ŘSDUsazování nového mostu přes trať 230 v souvislosti se stavbou obchvatu Církvice. Pramen: ŘSDUsazování nového mostu přes trať 230 v souvislosti se stavbou obchvatu Církvice. Pramen: ŘSDUsazování nového mostu přes trať 230 v souvislosti se stavbou obchvatu Církvice. Pramen: ŘSDUsazování nového mostu přes trať 230 v souvislosti se stavbou obchvatu Církvice. Pramen: ŘSDUsazování nového mostu přes trať 230 v souvislosti se stavbou obchvatu Církvice. Pramen: ŘSDUsazování nového mostu přes trať 230 v souvislosti se stavbou obchvatu Církvice. Pramen: ŘSD
Tagy I/38 obchvat Církvice ŘSD
4 komentáře