Obrazem: Stavba obchvatu Mělníka pokračuje, od pondělí omezí provoz na silnici I/9

Stavba obchvatu Mělníka. Foto: StrabagStavba obchvatu Mělníka. Foto: Strabag

Omezení souvisí s bouráním protihlukové stěny.

Řidiči a cestující na silnici I/9 na výjezdu z Mělníka směr Liběchov musejí od pondělí počítat s novým omezením. Kvůli stavbě II. etapy obchvatu Mělníka dojde k zavedení kyvadlového provozu do konce března.

„Dojde k demolici současné protihlukové stěny podél ulice Na Průhoně,“ vysvětlil Martin Buček z týmu komunikace ŘSD, V místě vzniká nová okružní křižovatka, která propojí stávající silnici I/9 s budovanou hlavní trasou obchvatu a část silnice I/9 v tomto úseku bude následně rekultivována. „Nová protihluková stěna vyroste v prostoru u nové okružní křižovatky a její stavba by měla zahájit začátkem dubna,“ dodal Buček. Kvůli demolici bude provoz veden kyvadlově jedním pruhem.

Zakázku na druhou etapu získala za 384 milionů korun společnost Strabag. Ta v týdnu představila na svém facebookovém profilu posun na stavbě. Běží práce na betonových konstrukcích mostu a opěrných zdech, stavba jede podle harmonogramu. Stavba začala loni v září.

Obchvat Mělníka na silnicích I/9 a I/16 se řeší přes deset let, zatím ale vznikla jen jeho první etapa. Druhá etapa řeší odvedení části provozu ve směru z České Lípy do Prahy z ulic Řípská a Na Malém Spořilově na novou silnici vedoucí prakticky neobydlenou částí.

Hlavní trasa druhé stavby začíná v Chloumecké ulici, kde navazuje na úsek stavby 4 (předpokládaný termín zahájení 2024), a končí napojením na stávající silnici I/9 ve směru na Českou Lípu. Vybudovány budou čtyři křižovatky, z toho tři okružní, čtyři protihlukové stěny v celkové délce 997 metrů a zejména nový most přes přeložku silnic I/9 a I/16 a přes železniční trať. Stavba má být hotová v roce 2023.

Stavba obchvatu Mělníka. Foto: StrabagStavba obchvatu Mělníka. Foto: StrabagStavba obchvatu Mělníka. Foto: StrabagStavba obchvatu Mělníka. Foto: StrabagStavba obchvatu Mělníka. Foto: StrabagObchvat Mělníka, 2. etapa. Foto:ŘSD

 

Tagy I/9 Mělník obchvat Mělníka Ředitelství silnic a dálnic ŘSD Strabag
7 komentářů