Obrazem: ŘVC rozšiřuje přístav Veselí, počet stání se ztrojnásobí, přibude benzinka

Modernizace přístavu Veselí nad Moravou: Pramen: ŘVCModernizace přístavu Veselí nad Moravou: Pramen: ŘVC

Ředitelství vodních cest se po dvaceti letech pustilo do modernizace a rozšíření přístavu Veselí nad Moravou na Baťově kanálu. Stavbu

Ředitelství vodních cest se po dvaceti letech pustilo do modernizace a rozšíření přístavu Veselí nad Moravou na Baťově kanálu. Stavbu slavnostně zahájilo tento týden. Přístav, kde koncem 90. let začala novodobá rekreační plavba na kanále, se dočká výrazného rozšíření.

„V přístavu bude místo pro stání až 33 rekreačních plavidel, což je trojnásobek oproti dnešnímu stavu. Bude zde tak moci zastavit i přenocovat více návštěvníků města a věřím, že zde najde své místo i více půjčoven lodí,“ uvedl šéf ŘVC Lubomír Fojtů.

Modernizace přístavu Veselí nad Moravou: Pramen: ŘVCPřístav Veselí nad Moravou. Pramen: ŘVCPřístav Veselí nad Moravou. Pramen: ŘVCPřístav Veselí nad Moravou. Pramen: ŘVCPřístav Veselí nad Moravou po modernizaci, vizualizace. Pramen: ŘVCPřístav Veselí nad Moravou. Pramen: ŘVCPřístav Veselí nad Moravou po modernizaci, vizualizace. Pramen: ŘVCPřístav Veselí nad Moravou. Pramen: ŘVCPřístav Veselí nad Moravou po modernizaci, vizualizace. Pramen: ŘVC

Přístav dostane nová mola s bezpečným přístupem a vyvázáním lodí, kdy každá bude mít k dispozici připojení na elektřinu a vodu. Mola zajistí i ochranu lodí při povodních. V přístavu vznikne také servisní centrum pro lodě, kde bude možné se zbavit odpadů a natankovat pohonné hmoty pistolí jako u klasické čerpací stanice.

„Velikost přístavu dnes zdaleka neodpovídá nárůstu počtu lodí a v sezóně je přístav beznadějně obsazen,“ zdůvodňuje ŘVC potřebu modernizace. Ta vyjde na 70 milionů korun, provádí ji IDS-Inženýrské a dopravní stavby Olomouc a Labská, strojní a stavební společnost.

Informaci o prodloužení Baťova kanálu směrem na jih přinesl deník Zdopravy.cz v úterý.

Tagy Baťův kanál přístav Veselí nad Moravou ŘVC
1 komentář