dkv-spojujeme

Obrazem: „Rozsvícení MHD“. Dopravní podniky vyjely se speciálně vyzdobenými vozidly

Tramvaj Škoda 15 T s vánoční výzdobou. Foto: PIDTramvaj Škoda 15 T s vánoční výzdobou. Foto: PID

Provoz MHD v řadě měst na více než měsíc zpestří speciálně ozdobená vozidla.

Tradice speciálně vyzdobených vozidel městské hromadné dopravy na vánoční téma odstartovala první adventní víkend v řadě českých měst. Nejvíce vánočních vozidel začalo jezdit v Praze, kde jezdí čtyři.

Vánoční výzdobu letos chytá velká část dopravců, kteří jsou ve Sdružení dopravních podniků. Někde vyjela první vozidla už včera, většinou až dnes.

Většina dopravních podniků má na svých stránkách či facebookových profilech jízdní řád, který ukazuje nasazení speciálně ozdobených vozů.

V Praze například vyjely dvě vánoční tramvaje, k tomu ještě nazdobený retrobus a také Mazačka. O vánoční výzdobu se postaraly tisíce vánočních světýlek, vnitřní vánoční dekorace a vnější polepy s vánoční tematikou.

Ve většině měst, kde budou vánočně ozdobená vozidla jezdit, budou v provozu až do 6. ledna. Dopravci věří, že letos v době různých omezení speciálně upravené autobusy, trolejbusy či tramvaje udělají zejména dětem ještě větší radost než v letech minulých.

Retrobus DPP ve vánoční výzdobě. Foto: PIDTramvaj T3 s vánoční výzdobou. Foto: PIDTramvaj T3 s vánoční výzdobou. Foto: DPPTramvaj Škoda 15 T s vánoční výzdobou. Foto: PIDTramvaj Škoda 15 T s vánoční tématikou. Foto: DPPMazačka na Trojském mostě. Foto: DPPMazačka se speciální vánoční výzdobou. Foto: PIDVyzdobená tramvaj v Brně. Foto: DPMBBrněnská vánoční tramvaj. Pramen: Dopravní podnik města BrnaVyzdobený trolejbus v Pardubicích. Foto: DPMPVánoční elektrobus v Hradci Králové. Foto: DPMHKVánoční trolejbus v Hradci Králové. Foto: DPMHKVánoční trolejbus v Hradci Králové. Foto: DPMHKVánoční autobus v Karlových Varech. Foto: DPKVVánoční autobus v Karlových Varech. Foto: DPKVVánoční autobus v Karlových Varech. Foto: DPKVVánoční trolejbus v Pardubicích. Pramen: DPMPVánoční tramvaj v Plzni. Foto: PMDP
Tagy Top vánoční MHD
22 komentářů