Obrazem: Podívejte se, jak v Ostravě vznikají žlutočerné Pantery pro Lotyšsko

Výroba jednotek RegioPanter pro Lotyšsko. Pramen: Škoda TransportationVýroba jednotek RegioPanter pro Lotyšsko. Pramen: Škoda Transportation

V ostravské výrobně Škoda Vagonka došlo ve středu k prezentaci prvních vyrobených Panterů pro provoz okolí hlavního lotyšského města Riga.

Nové elektrické jednotky budou určeny pro provoz na tratích s rozchodem 1520 mm a napájecím napětím 3 kV s možností budoucí změny na 25 kV. Vozidla musí odolat také klimatickým podmínkám od –40 °C až do +40 °C. Kapacita vozidel bude činit minimálně 400 sedících a až 450 stojících cestujících. Maximální rychlost pak dosáhne 160 km/h. Lotyši novými vlaky počítají pro provozu paprskovitých tratích z Rigy směrem na města Aizkraukle, Tukums, Skulte a Jelgava.

Aktuálně se v ostravském závodě dokončují elektrické statické zkoušky na první jednotce a v procesu lakování a montáže je celkem 13 vozů. Dalších 18 vozů je rozpracováno ve svařovně a na obráběcím centru. První vlak by měl být kompletně sestaven koncem března, následně se začne s jeho oživováním na zkušební trati Škody v Plzni.

O představení jsme informovali podrobněji zde.

Podívejte se nyní na fotoreportáž přímo z výroby.

Nové soupravy od Škodovky pro provoz v Lotyšsku. Foto: Jan Meichsner / Zdopravy.czNové soupravy od Škodovky pro provoz v Lotyšsku. Foto: Jan Meichsner / Zdopravy.czVýroba jednotek RegioPanter pro Lotyšsko. Pramen: Škoda TransportationVýroba jednotek RegioPanter pro Lotyšsko. Pramen: Škoda TransportationVýroba jednotek RegioPanter pro Lotyšsko. Pramen: Škoda TransportationVýroba jednotek RegioPanter pro Lotyšsko. Pramen: Škoda TransportationVýroba jednotek RegioPanter pro Lotyšsko. Pramen: Škoda TransportationVýroba jednotek RegioPanter pro Lotyšsko. Pramen: Škoda TransportationVýroba jednotek RegioPanter pro Lotyšsko. Pramen: Škoda TransportationVýroba jednotek RegioPanter pro Lotyšsko. Pramen: Škoda TransportationVýroba jednotek RegioPanter pro Lotyšsko. Pramen: Škoda TransportationVýroba jednotek RegioPanter pro Lotyšsko. Pramen: Škoda TransportationV ostravské Vagónce vznikají nové lotyšské Pantery. Foto: Jan Meichsner / Zdopravy.czJeden z více než třicítky nových nových vlaků pro Lotyšsko. Foto: Jan Meichsner / Zdopravy.czTorzo budoucí soupravy na lakovací lince v Ostravě. Foto: Jan Meichsner / Zdopravy.czLotyšský ministr dopravy u první hotové části nové soupravy. Foto: Jan Meichsner / Zdopravy.czPohled do prvního hotové části nového Panteru. Foto: Jan Meichsner / Zdopravy.czKompletace jednotek RegioPanter pro Lotyšsko. Foto: Jan Meichsner / Zdopravy.czKompletace jednotek RegioPanter pro Lotyšsko. Foto: Jan Meichsner / Zdopravy.czRozestavěná část hnací jednotky nového Panteru. Foto: Jan Meichsner / Zdopravy.czPohled do kabiny strojvedoucího. Foto: Jan Meichsner / Zdopravy.czModerní vybavení uvnitř interiéru - ve vlaku ale chybějí stolky. Foto: Jan Meichsner / Zdopravy.czModerní interiér poskytne lotyšským cestujícím novým komfort. Foto: Jan Meichsner / Zdopravy.czVýrobcem jednotek je Škoda Transportation. Foto: Jan Meichsner / Zdopravy.czZ Ostravy do Rigy už v září.  Foto: Jan Meichsner / Zdopravy.czModerní interiér poskytne lotyšským cestujícím novým komfort. Foto: Jan Meichsner / Zdopravy.cz
Tagy Lotyšsko Panter Riga Škoda Transportation Škoda Vagonka
Žádné komentáře