Obrazem: Nový úsek D35 už získává podkladní asfaltové vrstvy, hotovo bude do konce roku

Stavba D35 v úseku Opatovice nad Labem - Časy. Foto: StrabagStavba D35 v úseku Opatovice nad Labem - Časy. Foto: Strabag

Na úsek naváže příští rok část Časy - Ostrov.

Zhruba půl roku má sdružení firem Strabag, M-Silnice a SMP do dokončení prvního úseku dálnice D35 v Pardubickém kraji. Dva roky po zahájení stavby se už na trasu pokládají podkladní asfaltové vrstvy.

Jde konkrétně o úsek Opatovice nad Labem – Časy, který se začal stavět v březnu 2019. ŘSD na svých stránkách oznámilo další posuny ve stavbě, která má být hotová v prosinci letošního roku. Příští rok pak má dojít k otevření navazujícího úseku Časy – Ostrov.

V současnosti zde dokončujeme násypy stavby a provádíme konstrukční vrstvy vozovky v podobě štěrkodrtě, mechanicky zpevněného kameniva a podkladních asfaltových vrstev,“ uvedlo ŘSD na svých stránkách. U mostních objektů průběžně betonují nosné konstrukce, pracují na spodních stavbách.

Celkem 12,6 kilometru dlouhý úsek dálnice D35 by měl být hotový letos do konce roku. Stavba začíná u opatovické estakády, na trase jsou dvě mimoúrovňové křižovatky Rokytno a Časy. Na trase je hned v úvodu kilometr dlouhý most přes inundační území Labe. Zakázku získalo sdružení za 3,39 miliardy korun. Stavba je kompletně popsána v letáku ŘSD.  Na stavbu navazuje úsek Časy – Ostrov, který staví sdružení Eurovia, Metrostav a Swietelsky.

Stavba mohla být už hotová, výběr ale zdržel Úřad pro ochranu hospodářské soutěže v dobách, kdy ho vedl Petr Rafaj. Krajský soud nakonec rozhodl, že verdikt antimonopolního úřadu, který první soutěž zrušil, byl příliš formalistický.

D35 v úseku Opatovice nad Labem - Časy. Pramen: ŘSDStavba D35 v úseku Opatovice nad Labem - Časy. Foto: ŘSDStavba D35 v úseku Opatovice nad Labem - Časy. Foto: ŘSDStavba D35 v úseku Opatovice nad Labem - Časy. Foto: ŘSDStavba D35 v úseku Opatovice nad Labem - Časy. Foto: ŘSDStavba D35 v úseku Opatovice nad Labem - Časy. Foto: ŘSDStavba D35 v úseku Opatovice nad Labem - Časy. Foto: ŘSDStavba D35 v úseku Opatovice nad Labem - Časy. Foto: StrabagStavba D35 v úseku Opatovice nad Labem - Časy. Foto: StrabagStavba D35 v úseku Opatovice nad Labem - Časy. Foto: StrabagStavba D35 v úseku Opatovice nad Labem - Časy. Foto: StrabagStavba D35 v úseku Opatovice nad Labem - Časy. Foto: StrabagStavba D35 v úseku Opatovice nad Labem - Časy. Foto: StrabagStavba D35 v úseku Opatovice nad Labem - Časy. Foto: StrabagStavba D35 v úseku Opatovice - Časy. Foto: ŘSD

Tagy D35 D35 Opatovice - Časy M-Silnice Ředitelství silnic a dálnic ŘSD SMP Strabag Top
27 komentářů