Obrazem: Na Letiště Václava Havla seskočili po 65 letech parašutisté

Seskok parašutistů na Letiště Václava Havla. Foto: Letiště PrahaSeskok parašutistů na Letiště Václava Havla. Foto: Letiště Praha

Nouzový stav a omezení běžného letového provozu přinesl ve čtvrtek nečekanou podívanou na Letišti Václava Havla. Po 65 letech na

Nouzový stav a omezení běžného letového provozu přinesl ve čtvrtek nečekanou podívanou na Letišti Václava Havla. Po 65 letech na travnatou plochu přistála skupina parašutistů. Seskok organizovali Roman Štengl a Vít Podoubský.

Na celý nápad přišla skupina parašutistů v době nouzového stavu v České republice. Za běžných okolností, kdy je provoz velmi vytížený, by nebylo možné seskok vůbec zrealizovat. Vzhledem k rozvolňování vládou nařízených opatření mohli parašutisté opět usednout v omezeném počtu do letadla a celá akce byla pojata jako podpora pražského letiště, aerolinek, parašutismu a letectví všeobecně.

„Jsme velmi rádi, že jsme se mohli zapojit do příprav tohoto unikátního seskoku a umožnit tak parašutistům přistání v Praze. Vážíme si, že tento spontánní nápad na podporu letiště a letectví mezi fanoušky  vznikl. Celý obor potřebuje v aktuální složité situaci podporu, všichni však věříme, že se provoz i na Letišti Václava Havla Praha postupně obnoví a přivítáme na letišti všechny cestující,“ uvedla Kateřina Pavlíková, tisková mluvčí Letiště Praha.

Seskok celkem 12 parašutistů se uskutečnil z letadla AN2 z výšky 3000 m a byly k vidění různé parašutistické dovednosti jako seskok s velkou českou vlajkou, létání ve wing suit kombinéze, přistání na vysokorychlostních padácích a další. Celá akce byla koordinována také ve spolupráci s Úřadem pro civilní letectví a Řízením letového provozu.
Letadlo startovalo z letiště v Praze-Letňanech. Po výskoku a následném dopadu parašutistů ve vymezeném prostoru stroj přistál na mezinárodním letišti v Ruzyni, kde je letadlo znovu nabralo na palubu, aby při zpáteční cestě mohli parašutisté seskočit ještě na letiště v Letňanech.

Seskok parašutistů na Letiště Václava Havla. Foto: Letiště PrahaSeskok parašutistů na Letiště Václava Havla. Foto: Letiště PrahaSeskok parašutistů na Letiště Václava Havla. Foto: Letiště PrahaSeskok parašutistů na Letiště Václava Havla. Foto: Letiště PrahaSeskok parašutistů na Letiště Václava Havla. Foto: Letiště PrahaSeskok parašutistů na Letiště Václava Havla. Foto: Letiště Praha

Tagy letiště praha
12 komentářů