Obrazem: KLM má první A321neo, pojmenuje je po motýlech. Objevit se má letos i v Praze

První A321neo pro KLM. Foto: KLMPrvní A321neo pro KLM. Foto: KLM

V provozu postupně nahradí stárnoucí Boeingy 737 NG.

Nizozemská letecká společnost KLM dnes oficiálně převzala první z 30 objednaných letadel Airbus A321neo. Ve flotile nahradí postupně Boeingy 737 NG.

Jde o letadla, která si KLM berou z velké objednávky nových úzkotrupých letadel pro skupinu Air France – KLM. Cestující svezou poprvé 16. září na lince do Kodaně.

Pro aerolinky jde o velkou změnu, na krátké a středně dlouhé tratě dosud letadla od Airbusu nevyužívaly. Airbusy mají pouze v dálkovém provedení. Kromě Kodaně se objeví na linkách do Berlína a Stockholmu. Do konce roku nový typ letadla nasadí KLM také do Paříže, Prahy a Vídně. Letos převezme dopravce čtyři letadla, dodávka bude pokračovat do roku 2027.

Nový letoun přináší i mírně odlišné barevné schéma nátěru. I když bude nadále převažovat typická modrá, oproti současné verzi bude nově i přední část letadla kompletně modrá, dosud je z poloviny bílá.

KLM v letadle slibuje větší komfort díky širším sedačkám nebo většímu prostoru na zavazadla. Každá sedačka bude vybavena držákem tabletu a USB zásuvkou. Na palubu se ve dvou třídách vejde 227 cestujících.

Nová letadla ponesou jména po motýlech, rozhodli o tom zaměstnanci v hlasování. Na letadlech tak bude například otakárek fenyklový nebo skvrnopásník jilmový.

První A321neo pro KLM. Foto: KLMPrvní A321neo pro KLM. Foto: KLMPrvní A321neo pro KLM. Foto: KLMPrvní A321neo pro KLM. Foto: KLMPrvní A321neo pro KLM. Foto: KLMPrvní A321neo pro KLM. Foto: KLMPrvní A321neo pro KLM. Foto: KLMPrvní A321neo pro KLM. Foto: KLMPrvní A321neo pro KLM. Foto: KLM
Tagy A321neo Airbus Airbus A321neo KLM
3 komentáře