Obrazem: HiSky převzala první Airbus A321neo LR, letoun připravily ostravské opravny JOB AIR Technic

Obrazem: JOB AIR Technic připravil první Airbus A321neo LR pro HiSky. Zdroj: linkedin.com - JOB AIR TechnicObrazem: JOB AIR Technic připravil první Airbus A321neo LR pro HiSky. Zdroj: linkedin.com - JOB AIR Technic

Na kontraktu nese podíl i rámcová smlouva mezi firmou JOB AIR Technic a Airbusem, ostravské opravny jsou schváleným dodavatelem služeb výrobce.

Letecká společnost HiSky převzala nový Airbus A321neo LR. Jde o první letoun tohoto typu ve flotile dopravce, má získat ještě jeden stejný stroj. Letadlo připravilo pro aerolinku servisní centrum na ostravském letišti Leoše Janáčka, kam zamířilo rovnou ze závodu evropského výrobce letadel v Hamburku. Podle dostupných informací byl letoun vyroben původně pro čínskou společnost Sichuan Airlines, do Ostravy dorazil ještě v jejím neúplném zbarvení.

Stroj je ve vlastnictví leasingové společnosti Air Lease Corporation. S koncovým uživatelem se v Ostravě řešily pouze technické záležitost. Lakování proběhlo za podpory JOB AIR Technic ve vedlejším zařízení International Aerospace Coatings (IAC), k avionické a interiérové modifikaci už došlo v hangárech JOB AIRu. Včetně parkování pobyl Airbus v Ostravě 23 dnů, po kterých zamířil na svou novou základnu v rumunské Bukurešti. První cestující svezl na letu do Dublinu.

Ostravské opravny jako schválený dodavatel služeb Airbusu

JOB AIR Technic uzavřel 25. října roku 2021 přímo s Airbusem rámcovou smlouvu na servis jeho letadel. Opravny jsou rovněž schváleným dodavatelem služeb Airbusu, tedy údržby letadel. Toto bylo v pořadí již 4. nové „neo“ předané prostřednictvím JOB AIRu díky jeho smlouvě s Airbusem.

„U prvních tří strojů byly opravny prostředníkem mezi výrobcem a zákazníkem. U posledního ‚nea‘ pro HiSky nešlo o přímou souvislost se smlouvou s Airbusem, nicméně jistá vazba na předchozí tři projekty tam je,“ uvedl Leoš David, obchodní ředitel JOB AIR Technic.

Rozšíření flotily o letadla vhodná pro dálkové lety zpřístupní společnosti nové destinace

HiSky byla založena v roce 2020. Dopravce provozuje pravidelné lety z Bukurešti, Kluže, Jasy, Baia Mare, a Kišiněva. Ve spolupráci s hlavními rumunskými cestovními kancelářemi se zaměřuje rovněž na charterové lety. Dva nové letouny vhodné pro dálkové lety otevírají letecké společnosti nový trh a řadu nových, původně hůře dostupných destinací.

Obrazem: JOB AIR Technic připravil první Airbus A321neo LR pro HiSky. Zdroj: facebook.com - HiSkyObrazem: JOB AIR Technic připravil první Airbus A321neo LR pro HiSky. Zdroj: facebook.com - HiSkyObrazem: JOB AIR Technic připravil první Airbus A321neo LR pro HiSky. Zdroj: facebook.com - HiSkyObrazem: JOB AIR Technic připravil první Airbus A321neo LR pro HiSky. Zdroj: linkedin.com - JOB AIR TechnicObrazem: JOB AIR Technic připravil první Airbus A321neo LR pro HiSky. Zdroj: linkedin.com - JOB AIR TechnicObrazem: JOB AIR Technic připravil první Airbus A321neo LR pro HiSky. Zdroj: linkedin.com - JOB AIR TechnicObrazem: JOB AIR Technic připravil první Airbus A321neo LR pro HiSky. Zdroj: facebook.com - HiSkyObrazem: JOB AIR Technic připravil první Airbus A321neo LR pro HiSky. Zdroj: facebook.com - HiSkyObrazem: JOB AIR Technic připravil první Airbus A321neo LR pro HiSky. Zdroj: facebook.com - HiSky
Tagy A321neo Airbus Airbus A321neo Airbus A321neo LR H4 H7 HiSKy HiSky Europe HYM HYS JAT Job Air Technic Letiště Ostrava OSR
Žádné komentáře