Obrazem: Důl Jindřich jako Kotva. Ostrava má druhý prototyp moderní zastávky

Zastávka MHD Ostrava Důl Jindřich. Pramen: DPOZastávka MHD Ostrava Důl Jindřich. Pramen: DPO

Další modernizace by se měly týkat vybraných trolejbusových zastávek v centru Ostravy.

Ostravané se dočkali proměny další frekventované zastávky MHD. Po nedávné modernizaci zastávky Kotva se podobné proměny dočkala i zastávka Důl Jindřich. Ostrava má tak už dva prototypy zastávek pro další modernizace, oznámil Dopravní podnik Ostrava.

Nové je například zábradlí, lavičky, označník nebo odpadkové koše. Specifickými elementy jsou například název zastávky s grafickým reliéfem typických ostravských dominant, reliéf i v zábradlí nebo motivy tří vykřičníků známých z loga města Ostravy. Mobiliář se nově odlišuje také šedou barvou, která podle DPO „ve veřejném prostoru působí přirozeněji a hodnotněji“.

Zastávka MHD Ostrava Důl Jindřich. Pramen: DPOZastávka MHD Ostrava Důl Jindřich. Pramen: DPOZastávka MHD Ostrava Důl Jindřich. Pramen: DPOZastávka MHD Ostrava Důl Jindřich. Pramen: DPO

„Vytížená zastávka Důl Jindřich je po Kotvě dalším místem, kde se chceme opřít o zkušenosti cestujících i místních obyvatel. Proto je zrovna na tomto místě představena nová podoba mobiliáře zastávek,“ uvedl šéf DPO Daniel Morys. Modernizace zastávky Důl Jindřich vyšla na 2 miliony korun.

„Záměrem je snaha o dlouhodobé sjednocení podoby a vybavení na zastávkách ve městě. Pokud se pilotní projekt osvědčí, mohl by se nový jednotný standard objevovat v rámci všech následujících rekonstrukcí a modernizací zastávek i na dalších místech v Ostravě,“ doplnil náměstek primátora pro dopravu Vladimír Cigánek.

V Ostravě je přes 670 zastávek MHD. Další modernizace by se měly týkat vybraných trolejbusových zastávek v centru města, první by měla proběhnout na přelomu letošního a příštího roku.

Tagy DPO ostrava zastávka Důl Jindřich
18 komentářů