Obrazem: D3 u Tábora je téměř hotova, dokončuje se střední dělicí pás

Dostavba D3 u Tábora. Pramen: ŘSDDostavba D3 u Tábora. Pramen: ŘSD

Díky dostavbě úseku se Tábor dočká také kultivovaného sjezdu z dálnice s potřebnou délkou odbočovacího pruhu.

Na dálnici D3 u Tábora finišují práce na dokončení pravého jízdního pásu (směr Č. Budějovice), který zde dlouhá léta na zhruba 450 metrech chyběl. Motoristé už nový úsek mohou využívat, kvůli dokončovacím pracím ve středním pásu je ale doprava vedena jedním pruhem v každém směru.

„Na D3 u Tábora v úseku u Motocentra probíhají dokončovací práce ve středním dělicím pásu a doprava je vedena v jednom pruhu na každém jízdním pásu. Trasa D3 bez dopravních omezení bude zprovozněna za týden, tedy nejpozději 6. srpna,“ uvedl na síti X šéf ŘSD Radek Mátl. Podle některých informací by se mohlo začít jezdit bez omezení už koncem tohoto týdne.

Práce na zaplnění zhruba 450 metrů dlouhé mezery, která dlouhá léta zela v pravém jízdním pásu dálnice, začaly 21. června. Zakázku za 11 milionů získala firma Porr.

Mezera byla v dálnici přes deset let, tedy od otevření tohoto dálničního úseku. Provoz byl sveden do jednoho jízdního pásu. Důvodem byly spory s rodinou Bratránkových, která v místě provozovala prodejnu a servis motocyklů a čerpací stanici LPG.

Díky dostavbě úseku se Tábor dočká také kultivovaného sjezdu z dálnice s potřebnou délkou odbočovacího pruhu.

Dostavba D3 u Tábora. Pramen: ŘSDDostavba D3 u Tábora. Pramen: ŘSDDostavba D3 u Tábora. Pramen: ŘSDDostavba D3 u Tábora. Pramen: ŘSDDostavba D3 u Tábora (červen 2024). Pramen: ŘSDZúžená dálnice D3 u Tábora. Stav, který řidiči znali dlouhá léta. Autor: Zdopravy.cz/Jan Šindelář
Tagy D3 D3 u Tábora ŘSD
4 komentáře