Obrazem: D10 je opět průjezdná, přes noc zmizel most u Benátek

Demolice mostu na silnici II/610 přes D10 u Benátek. Foto: SkanskaDemolice mostu na silnici II/610 přes D10 u Benátek. Foto: Skanska

Společnost Skanska dokončila bourání mostu na silnici II/610 přes dálnici D10. Kvůli tomu byla dálnice přes noc zcela uzavřená, částečné

Společnost Skanska dokončila bourání mostu na silnici II/610 přes dálnici D10. Kvůli tomu byla dálnice přes noc zcela uzavřená, částečné omezení potrvá do pondělí.

Most přes D10 s délkou přemostění 53,5 metru bylo nutné rekonstruovat pro jeho nevyhovující stav. Nejprve se demontovala svodidla a dálnice pod mostem pokryla ochranná vrstva zeminy. Most pak okolo deváté večer začalo bourat najednou šest bagrů s hydraulickými kleštěmi.

„Vše je naplánováno na minuty. Vybouraný materiál rovnou nakládáme a odvážíme k vytřídění, Nasadili jsme největší možné množství lidí i techniky tak, abychom uzavření dálnice zkrátili na minimum,“ řekl stavbyvedoucí Jaroslav Svoboda.

Skanska získala zakázku za 71 milionů korun. Kromě nového mostu opraví i přilehlé komunikace v délce 2,5 kilometru. Investorem je Středočeský kraj.

Provoz je kvůli úklidu omezen ještě do jednoho pruhu ve směru na Mladou Boleslav, ve směru do Prahy už jezdí auta v obou pruzích. K úplnému zprůjezdnění má dojít v pondělí odpoledne.

Již bývalý most přes D10 u Benátek nad Jizerou. Foto: SkanskaDemolice mostu na silnici II/610 přes D10 u Benátek. Foto: SkanskaJiž bývalý most přes D10 u Benátek nad Jizerou. Foto: SkanskaDemolice mostu na silnici II/610 přes D10 u Benátek. Foto: SkanskaDemolice mostu na silnici II/610 přes D10 u Benátek. Foto: SkanskaDemolice mostu na silnici II/610 přes D10 u Benátek. Foto: Skanska
Tagy D10 II/610 Skanska
1 komentář