Obrazem: Bourání mostu uzavřelo dálnici D35 u Olomouce

Demolice starého mostu na D35 u Olomouce. Zdroj: Čtenář Zdopravy.czDemolice starého mostu na D35 u Olomouce. Zdroj: Čtenář Zdopravy.cz

Objížďka vedla přes Unčovice, Náklo a Příkazy, a to od sobotního rána do nedělního poledne.

Provoz na dálnici D35 nedaleko Olomouce zkomplikovala víkendová uzavírka. Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) nechalo zbourat starý most u obce Křelov-Břuchotín. Mostní konstrukce spojující vesnici s protější polní cestou ustoupila dostavbě poslední části obchvatu Olomouce.

Umístění zdemolovaného mostu na D35 u Olomouce na mapě.Zdroj: Google Earth

Umístění zdemolovaného mostu na D35 u Olomouce na mapě.
Zdroj: Google Earth

Stavbaři snesli mostní nosníky na zem po částech za pomocí jeřábů. S náhradou mostu se nepočítá, provoz byl na něm minimální.

Doprava byla v průběhu prací odkloněna na objízdnou trasu vedoucí po souběžné silnici II/635 přes Unčovice, Náklo a Příkazy. V tuto chvíli je již místo průjezdné.

Demolice starého mostu na D35 u Olomouce. Zdroj: Čtenář Zdopravy.czDemolice starého mostu na D35 u Olomouce. Zdroj: Čtenář Zdopravy.czDemolice starého mostu na D35 u Olomouce. Zdroj: Čtenář Zdopravy.czDemolice starého mostu na D35 u Olomouce.
Zdroj: Zdopravy.czDemolice starého mostu na D35 u Olomouce.
Zdroj: Zdopravy.czDemolice starého mostu na D35 u Olomouce.
Zdroj: Zdopravy.czDemolice starého mostu na D35 u Olomouce.
Zdroj: Zdopravy.czDemolice starého mostu na D35 u Olomouce.
Zdroj: Zdopravy.czDemolice starého mostu na D35 u Olomouce.
Zdroj: Zdopravy.cz

Dostavba západní části obchvatu Olomouce začala letos v únoru, po jejím dokončení za dva roky by měly zmizet dlouhé kolony před okružní křižovatkou u hypermarketu Globus. Tato provizorní objížďka trvá už 16 let. První etapa stavby Křelov – Slavonín, která navázala na jižní obchvat města, byla dokončena v listopadu 2007.

U Olomouce začala dostavba západního obchvatu na D35, ukončí zajížďku ke Globusu

Zhotovitelem posledního úseku tzv. západní tangenty Olomouce je sdružení firem Eurovia a M-Silnice. Stavba vyjde na 838 milionů korun, díky ní dojde k propojení současného konce D35 ve směru od Mohelnice s první etapou západního obchvatu a jižní částí obchvatu. Jižní část obchvatu Olomouce je hotová od roku 2003.

D35 Křelov - Slavonín. Pramen: ŘSD

D35 Křelov – Slavonín. Pramen: ŘSD

Tagy D35 D35 Křelov - Slavonín eurovia Křelov - Slavonín obchvat Olomouce Ředitelství silnic a dálnic ŘSD
3 komentáře