Obrazem: Arriva nasadí v Plzeňském kraji 315 nových autobusů, stále hledá řidiče

Autobus Iveco Crossway (145 ks). Pramen: ArrivaAutobus Iveco Crossway (145 ks). Pramen: Arriva

Veřejná doprava v Plzeňském kraji se s příchodem neděle 14. června výrazně promění. Na 235 krajských autobusových linek vyjede nový

Veřejná doprava v Plzeňském kraji se s příchodem neděle 14. června výrazně promění. Na 235 krajských autobusových linek vyjede nový dopravce, kterým je Arriva Střední Čechy. Ke známému faktu firma nyní doplnila některé informace.

Pro Plzeňský kraj pořídila 315 nových autobusů čtyř typů (Iveco, Man, Setra, Dekstra), které budou na linky vyjíždět z deseti garáží: Domažlice, Klatovy, Kralovice, Nepomuk, Plzeň, Přeštice, Rokycany, Stříbro, Sušice, Tachov.

Všechny autobusy budou klimatizované a nízkopodlažní, u každé sedačky bude bezpečnostní pás, autobusy budou mít USB zásuvky a na páteřních trasách wifi. Novinkou bude i možnost platit jízdenku v jakémkoliv nástupním místě bankovní nebo Plzeňskou kartou.

Kraj uzavřel s novým dopravcem desetiletou smlouvu a vzal na sebe riziko tržeb. Dosud Plzeňský kraj obsluhovala společnost ČSAD autobusy Plzeň. Arriva nicméně stále nemá všechny potřebné řidiče. „K 315 volantům hledáme ještě několik řidičů, kteří nám pomohou takto velký projekt rozjet,“ píše na svých stránkách.

Nové autobusy Arrivy pro Plzeňský kraj. Pramen: Arriva. Autobus Iveco Crossway (145 ks), Plzeňský kraj. Pramen: ArrivaAutobus MAN (92 ks). Pramen: ArrivaAutobus Setra (66 ks). Pramen: ArrivaMikrobus Dekstra na podvozku Iveco (12 ks). Pramen: ArrivaAutobus Iveco Crossway pro Plzeňský kraj. Autor: Zdopravy.cz/Jan ŠindelářLinkový autobus Setra pro Plzeňský kraj. Autor: Zdopravy.cz/Jan ŠindelářMinibus Dekstra/Iveco pro Plzeňský kraj. Autor: Zdopravy.cz/Jan Šindelář
Tagy Arriva Plzeňský kraj
11 komentářů