Obnovování provozu po povodních pokračuje, vrátí se další vlaky do Polska

Interiér panoramatického vozu "Apm61 Panorama" Švýcarských spolkových drah. Foto: Zdopravy.cz / Vojtěch OčadlýInteriér panoramatického vozu "Apm61 Panorama" Švýcarských spolkových drah. Foto: Zdopravy.cz / Vojtěch Očadlý

Vrátit by se mělo osm vlaků jedoucích přes Bohumín a Chalupki.

Ve středu 9. října dojde k obnovení provozu dalších mezinárodních vlaků. Konkrétně by se měly vrátit vlaky TLK Roztocze, IC Polonia, IC Moravia, IC Sobieski, IC Silesia, IC Batory, IC Porta Moravica a IC Danubius. Na platformě X to uvedl šéf polského dopravce PKP Intercity Janusz Malinowski.

Obnovení provozu všech dálkových vlaků z i do Polska přes přechodovou stanici Bohumín potvrdily v tiskové zprávě i České dráhy (ČD).

„Zhruba do konce tohoto týdne se předpokládá, že vlaky budou jezdit v oblasti Bohumína odklonem přes nákladní nádraží ve Vrbicích. To znamená dodatečné jízdy mezi Vrbicemi a osobním nádražím v Bohumíně. Z důvodu odklonové jízdy se předpokládá zdržení vlaků za stanicí Bohumín jak ve směru z Polska do Česka tak opačným směrem,“ upřesnil mluvčí ČD Petr Šťáhlavský.

Zpočátku bude podle Šťáhlavského docházet také k postupné stabilizaci oběhu plánovaných souprav, což může znamenat dočasné zařazení jiných než plánovaných vozů.

Veškeré informace o mimořádných i plánovaných výlukách a dopadech povodní na severní Moravě a ve Slezsku jsou k dispozici na www.cd.cz/omezeniprovozu.

Od povodní, které omezení na železnici způsobily, uplynuly už tři týdny. Škody jdou do miliard, všechny zničené tratě by nicméně měly být opraveny. Na některých místech to bude znamenat začít stavět znovu.

Všechny tratě zničené povodněmi opravíme, slibuje šéf Správy železnic Jiří Svoboda

Původní článek byl později doplněn o aktuální informace ČD.

Tagy čd České dráhy obnova provozu obnovení provozu PKP Polsko povodně zaplavení trati záplavy
12 komentářů