Obliba nové aplikace na snadné cestování po Zlínskem kraji roste, má přes 10 tisíc stažení

Aplikace FAIRTIQ pro IDZK. Foto: KovedAplikace FAIRTIQ pro IDZK. Foto: Koved

Zlínský kraj je prvním regionem v Česku, kde se aplikace využívá ve veřejné dopravě.

Mobilní aplikaci FAIRTIQ pro snadné cestování veřejnou dopravou si za první tři měsíce provozu ve Zlínském kraji stáhlo již přes deset tisíc lidí. Roste současně i její obliba: v září se přes aplikaci uskutečnilo v průměru přes tisíc jízd denně.

Vyplývá to z dat za první tři měsíce provozu, která zveřejnila Integrovaná doprava Zlínského kraje. Ten je první v Česku, kde se švýcarská aplikace používá. „Během prvních tří měsíců registrujeme přes 10 tisíc stažení aplikace do mobilních zařízení. Momentálně evidujeme přes 3 900 aktivních uživatelů, tedy těch, kteří aplikaci využili v posledních 28 dnech. Celkem jsme od spuštění aplikace přes FAIRTIQ prodali přes 63 tisíc jízdenek,“ uvádí Martin Štětkář, jednatel společnosti Koordinátor veřejné dopravy Zlínského kraje (Koved).

Jedna aplikace pro veřejnou dopravu v celé zemi. Dánům stačí při nástupu přejet prstem po displeji mobilu

Podle něj zájem o využívání aplikace roste. Zatímco v červenci se pomocí aplikace uskutečnilo 13 tisíc cest, v září již 30 tisíc cest.

Aplikace přináší jednoduchý nákup dokladu, stačí v ní pouze zahájit cestu a vždy spočítá nejvýhodnější cenu. Kromě vlaků a autobusů platí v městské hromadné dopravě, ale zatím ne ve všech městech. Chybí ještě Kroměříž. „Mobilní aplikace FAIRTIQ je prvním kanálem, který sjednocuje jízdné u všech poskytovatelů veřejné dopravy v regionu. Věříme, že v příštích letech by stejné ceny v krajské a městské dopravě měly být nastaveny i v ostatních platebních metodách,“ uzavírá Martin Štětkář.

Nejjednodušší nákup jízdenky v zemi. Zlínský kraj spustí od července švýcarskou aplikaci

Tagy FAIRTIQ IDZK Integrovaná doprava Zlínského kraje Koved Zlínský kraj
8 komentářů