Obchvat Uhříněvsi napojí Kutnohorskou na Pražský okruh. Začalo územní řízení

Stavba silnice, ilustrační foto. Pramen: ŘSDStavba silnice, ilustrační foto. Pramen: ŘSD

Hostivařská radiála bude fungovat jako spojka vnitřního městského okruhu s velkým pražským okruhem.

Odbor pozemních komunikací a drah pražského magistrátu zahájil třetí a poslední územní řízení k Hostivařské spojce, konkrétně ke zhruba dvoukilometrovému napojení Kutnohorské ulice na Pražský okruh severně od Uhříněvsi.

Žádost o územní rozhodnutí byla podána už loni v květnu, dokumentace se ale musela doplňovat. Tzv. Hostivařská radiála bude fungovat jako spojka vnitřního městského okruhu s velkým pražským okruhem a ve své východní části, které se týká aktuálně zahájeného řízení, i jako obchvat Uhříněvsi.

Příprava nicméně nabírá zpoždění, podle dokumentace k vlivům na okolí (EIA) se mělo stavět už v letech 2020–2022. Ve fázi územního řízení je i úsek spojky Průmyslová – Kutnohorská, u které magistrátní odbor oznámil zahájení územního řízení letos v červnu.

Pro prostřední část radiály, kterou je obchvat Dolních Měcholup, už úřad územní rozhodnutí koncem září vydal; stavět by se měla jako první. Hotovo by mělo být nejpozději s dokončením velkého silničního okruhu (D0) mezi Běchovicemi a Modleticemi v roce 2027.

Novou radiálu má Praha na seznamu prioritních staveb.

Hostivařská radiála jako obchvat Uhříněvsi. Pramen: Město Praha/dokumentace EIAHostivařská radiála jako obchvat Uhříněvsi. Pramen: Město Praha/dokumentace EIAObchvat Dolních Měcholup. Pramen: MHMP/dokumentace EIABudoucí Hostivařská spojka. Pramen: Praha 15
Tagy Hostivařská spojka
4 komentáře