Obchvat Osové Bítýšky nabídl nejlevněji Imos, počítá už s tratí pro rychlovlaky

Stavba silnice. Ilustrační foto: ministerstvo dopravyStavba silnice. Ilustrační foto: ministerstvo dopravy

Společnost Imos Brno je nejblíže získání zakázky na stavbu obchvatu Osové Bítýšky na silnici I/37 z Brna do Ždáru nad

Společnost Imos Brno je nejblíže získání zakázky na stavbu obchvatu Osové Bítýšky na silnici I/37 z Brna do Ždáru nad Sázavou.

Z osmi účastníků soutěže na stavbu nabídl Imos nejnižší částku, a to 214,384 milionu korun. Od druhého v pořadí, sdružení Aqauasys a Váhostav-SK přišla o pouhých 549 tisíc korun vyšší nabídka.

Dnes zveřejněné nabídky potvrzují trend posledních měsíců v soutěžích na dopravní stavby: ceny v soutěžích jsou vyšší než podle projektu. V případě obchvatu Osové Bítýšky projektanti cenu odhadli na 195 milionů korun.

Podle mluvčího ŘSD Jana Studeckého bude nyní komise nabídky hodnotit a doporučí vítěze. Konkrétní termín zahájení ŘSD zatím neuvedlo. Hotovo by mělo být do dvou let.

Navrhovaná přeložka silnice I/37 přesune podstatnou část provozu ze stávající komunikace mimo centrum obce Osová Bítýška, což povede k výraznému zlepšení životního prostředí díky snížení hluku a exhalací z dopravy. Odstraňuje i nehodové místo na začátku obce. Trasa byla navržena i s ohledem na plánovanou trasu vysokorychlostní železniční trati. Obchvat bude dlouhý celkem 2,8 kilometru.

Mapa trasy obchvatu silnice I/37 v Osové Bítýšce. Foto: ŘSD

Mapa trasy obchvatu silnice I/37 v Osové Bítýšce. Foto: ŘSD

Tagy I/37 Imos Brno obchvat Osová Bítýška Ředitelství silnic a dálnic
2 komentáře