Obchvat Olbramovic: Hlavní práce běží na mimoúrovňové křižovatce, ŘSD drží zářijový termín

I/3, stavba obchvatu Olbramovic (květen 2022). Pramen: ŘSDI/3, stavba obchvatu Olbramovic (květen 2022). Pramen: ŘSD

Obyvatelé Olbramovic i motoristé na obchvat čekají desítky let.

Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) finišuje s obchvatem Olbramovic na I/3. Hlavní práce nyní probíhají na mimoúrovňové křižovatce, která po silnici III/00336 napojí obec na nový obchvat. Podle mluvčího ŘSD Martina Bučka stále platí termín dokončení obchvatu 30. září.

„Pracuje se na křižovatkových větvích i mostu na silnici III/00336, která tuto komunikaci bude převádět přes hlavní trasu obchvatu. Na mostě jsou osazeny nosníky a pracuje se na jejich armování, aby po jejich předpětí mohla být zahájena betonáž spřažené desky nosné konstrukce,“ sdělil Buček.

Stavbaři rovněž pracují na protihlukových stěnách a mostu, který silnici III. třídy v nové poloze převede přes Konopišťský potok. „V hlavní trase tento měsíc pokračuje pokládka ložné konstrukční vrstvy vozovky a podél hlavní trasy probíhá pokládka příkopových žlabů,“ doplnil Buček.

Obchvat od loňského dubna staví společnost M-Silnice, která uspěla v tendru s cenou 320,94 milionu korun. To je o 33 procent méně než cena předpokládaná (478,5 milionu).

Obyvatelé Olbramovic i motoristé na obchvat čekají desítky let. Stavba měla začít už na přelomu osmdesátých a devadesátých let. Získala už stavební povolení, ale ztroskotala na nedostatku peněz. Zahájení se kvůli průtahům v přípravě několikrát odkládalo i v posledních letech.

I/3, stavba obchvatu Olbramovic (květen 2022). Pramen: ŘSDI/3, stavba obchvatu Olbramovic (květen 2022). Pramen: ŘSDI/3, stavba obchvatu Olbramovic (květen 2022). Pramen: ŘSDI/3, stavba obchvatu Olbramovic (květen 2022). Pramen: ŘSDI/3, stavba obchvatu Olbramovic (květen 2022). Pramen: ŘSDI/3, stavba obchvatu Olbramovic (květen 2022). Pramen: ŘSDI/3, stavba obchvatu Olbramovic (květen 2022). Pramen: ŘSDI/3, stavba obchvatu Olbramovic (květen 2022). Pramen: ŘSD
Tagy I/3 obchvat Olbramovic ŘSD
2 komentáře