Obchvat Dolní Lhoty na silnici I/34 postaví Swietelsky za 247 milionů

Silnice I/34, ilustrační foto. Autor: Zdopravy.cz/Jan ŠindelářSilnice I/34, ilustrační foto. Autor: Zdopravy.cz/Jan Šindelář

Vítězná cena je zhruba na 64 procentech předpokládané ceny, která činila 387 milionů. Stavět se má od podzimu.

Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) vybralo nejvýhodnějšího nabídku v tendru na stavbu přeložky silnice I/34 mezi Stráží nad Nežárkou a Lásenicí v jižních Čechách. Úsek postaví společnost Swietelsky za 246,8 milionu korun. Oznámil to na twitteru šéf ŘSD Radek Mátl.

Úsek je fakticky 2,65 kilometru dlouhým obchvatem Dolní Lhoty. „Stavba má pravomocné stavební povolení a její zahájení se předpokládá na podzim,“ uvedl Mátl. Hotovo má být v roce 2023. ŘSD obdrželo šest nabídek, z nichž ta od společnosti Swietelsky byla nejnižší. Je zhruba na 64 procentech předpokládané ceny, která činila 387 milionů.

Silnice I/34 Stráž nad Nežárkou - Lásenice. Pramen: ŘSD

Účelem stavby je především zlepšení parametrů silnice a odstranění nebezpečných úseků, které jsou označeny výstražnými značkami. Podle ŘSD jde především o prostor stávající křižovatky se silnicí II/153. Silničáři nakonec upustili od budování protihlukových stěn mezi silnicí a Lhotou. Stavba naváže na obchvat Stráže nad Nežárkou, který byl dokončen v roce 2007.

Z dopravního hlediska bude však mít větší význam další chystaná stavba na I/34: léta připravovaný obchvat Lišova a Štěpánovic. Desetikilometrová stavba za odhadovaných 1,2 miliardy korun se má začít stavět v roce 2022.

Tagy I/34 ŘSD Stráž nad Nežárkou - Lásenice
11 komentářů