OAD pořídila kloubové autobusy MAN, cestující svezou poprvé v pondělí

Nové autobusy MAN Lion´s City G. Foto: OAD KolínNové autobusy MAN Lion´s City G. Foto: OAD Kolín

Cestujících na linkách Praha-Poděbrady a Lysá nad Labem-Milovice-Mladá Boleslav čeká od pondělí svezení s úplně novými autobusy MAN Lion´s City

Cestujících na linkách Praha-Poděbrady a Lysá nad Labem-Milovice-Mladá Boleslav čeká od pondělí svezení s úplně novými autobusy MAN Lion´s City G. Dojde tak k zásadnímu zlepšení pohodlí a komfortu pro cestující. Okresní autobusová doprava (OAD) Kolín do pořízení sedmi nových autobusů investovala více než 60 milionů korun.

Osmnáctimetrové kloubové autobusy jsou plně nízkopodlažní, pojmou 51 sedících a 91 stojících. Kromě toho se v nich nachází plošina a dvě speciální místa pro vozíčkáře nebo pro přepravu kočárků. Vybaveny jsou vnějšími i vnitřními informačními panely pro snazší orientaci všech cestujících. Vnější LED panely jsou vpředu, vzadu a dva boční po stranách. Tři vnitřní LCD panely zobrazují informace o zastávkách, tarifním pásmu a času, do budoucna budou zobrazovat i návazné spoje. Odbavovací systém umožňuje platbu bezkontaktní bankovní kartou nebo čtení jízdenky z mobilní aplikace přes QR kód. Všech sedm nových autobusů je v červeno-modro-bílém barevném provedení, kterým naznačují svou příslušnost k systému Pražské integrované dopravy.

„Nové moderně vybavené kloubové autobusy nasazujeme na vybrané linky, kde se v poslední době výrazně zvýšil počet cestujících. Konkrétně jde o linku 398 Praha-Poděbrady a 432 Lysá nad Labem-Milovice-Mladá Boleslav,“ sdělil výkonný ředitel OAD Kolín Martin Pípal.

Německé autobusy MAN Lion´s City G s dieselovým pohonem jsou vybaveny automatickou převodovkou. Vznětový šestiválcový motor o výkonu 265 kW má velmi klidný chod, je tichý i ve vnitřním prostoru a splňuje přísnou emisní normu EURO 6.

Nové autobusy MAN Lion´s City G. Foto: OAD KolínNové autobusy MAN Lion´s City G. Foto: OAD KolínNové autobusy MAN Lion´s City G. Foto: OAD KolínNové autobusy MAN Lion´s City G. Foto: OAD Kolín

 

Tagy MAN OAD Kolín Pražská integrovaná doprava
10 komentářů