O víkendu bude muzeum Českých drah v Lužné patřit modelům

Model vojenské vlečky s lokomotivou Brejlovec. Pramen: ČDModel vojenské vlečky s lokomotivou Brejlovec. Pramen: ČD

V provozu bude například model vojenské vlečky, ve vybrané časy bude bitva modelových tanků.

Železniční muzeum Českých drah v Lužné u Rakovníka připravilo na nadcházející víkend akci pro fanoušky modelářství. Během „Modelvíkendu“ představí modelářské kluby to nejlepší, na čem pracovaly během koronavirové přestávky.

V rámci sobotního programu se tu sejde téměř stovka dálkově řízených modelů na jednom místě. Součástí akce bude také modelářská burza a návštěvníci si budou moci prohlédnout i běžně přístupné expozice železničního muzea. Zájemci se navíc mohou v sobotu svézt historickým parním vlakem do Kolešovic nebo navštívit sraz amerických veteránů v nedalekém muzeu JK Classics.

Modeláři předvedou návštěvníkům RC modely železniční a bojové techniky v měřítku 1:16. V provozu bude například model vojenské vlečky s lokomotivami, ve vybrané časy budou mít zájemci možnost zhlédnout bitvu modelových tanků. K vidění budou kamiony, hasičské a policejní vozy a offroadové speciály na dálkové ovládání. V provozu bude také muzejní modelové kolejiště velikosti H0.

Po oba víkendové dny se mohou zájemci svézt parní lokomotivou Krauss č. 21 po muzejním úzkorozchodném okruhu. V sobotu se zájemci svezou také historickým parním vlakem po tzv. Kolešovce, tedy trati Krupá – Kolešovice. Z Lužné odjíždějí parní vlaky v 9:52 a 13:52.

Železniční muzeum bude o víkendu otevřené od 9:30 do 17:00.

Tagy ČD Muzeum Lužná u Rakovníka modelová železnice
2 komentáře