O tři koruny levnější než před rokem. První čerpací stanice zlevnila Natural 95 pod 35 Kč

Čerpací stanice. Ilustrační foto: IADE-Michoko / Pixabay.comČerpací stanice. Ilustrační foto: IADE-Michoko / Pixabay.com

Zlevňování má trvat nejméně do konce prázdnin, důvodem je slabá poptávka Číny.

Ceny pohonných hmot v Česku dál padají. Po zlevňování nafty dorazil pokles cen tento týden více i ke stojanům s benzínem. U prvních čerpacích stanic je dnes k mání litr Naturalu 95 za cenu pod 35 Kč. Síť Tank ONO, která dlouhodobě patří k cenovým lídrům, dnes odpoledne snížila cenu na 34,90 Kč. Nafta zlevnila o 40 haléřů na 32,50 Kč.

Benzín je tak nejlevnější od konce letošního ledna, nafta za poslední rok. Ještě před rokem stál například litr Naturalu 95 37,90 Kč. V kombinaci s rostoucími mzdami jsou tak pohonné hmoty čím dál dostupnější.

Boris Tomčiak ze společnosti Finlord očekává, že ceny pohonných hmot budou minimálně do konce prázdnin klesat. Průměrná cena benzínu Natural 95 se snížila o 16 haléřů na 37,58 Kč za litr. Nafta zlevnila o 23 haléřů na 35,83 Kč za litr, jde o data CCS.

Za poklesem cen pohonných hmon je především klesající cena ropy, ta spadla na 76 dolarů za barel. Za poklesem je hlavně nízká poptávka Číny. „Velkoobchodní marže v uplynulých dnech klesaly a zároveň výrazně posílila česká koruna vůči americkému dolaru. V nejbližším týdnu
čekáme další pokles cen pohonných hmot o přibližně 25 haléřů na litr,“ dodal Tomčiak.

Tagy ceny PHM
5 komentářů