O třetinu levněji než odhad. Stavbě jižního obchvatu Opavy je nejblíže Strabag

Vizualizace jižního obchvatu Opavy. Foto: ŘSDVizualizace jižního obchvatu Opavy. Foto: ŘSD

Do soutěže dorazilo devět nabídek.

Celkem devět nabídek dorazilo do soutěže na další část stavby obchvatu Opavy. Nejnižší cenu v soutěži s odhadovanou cenou 600 milionů korun nabídl Strabag (381,8 milionu korun). Stavět se má začít příští rok.

Nejnižší cena je na 63,6 % odhadované hodnoty zakázky, nejvyšší je 574,23 milionu korun. I přes vysoký rozptyl v cenách jsou další dvě jen těsně od nejnižší nabídky. O posunu v zadávacím řízení informoval na sociální síti X generální ředitel ŘSD Radek Mátl, nabídky jsou na profilu zadavatele. Stavba má pravomocné povolení, dokončují se výkupy pozemku.

Obchvat opavské části Komárov získal územní rozhodnutí, stavět by se mohlo začít do tří let

Jižní obchvat mezi ulicemi Hradecká a Olomoucká vznikne jako přeložka silnice I/46, vyvede tranzitní dopravu z centra Opavy z dalšího směru. Stavba je součástí postupně budovaného celku, který ve finální podobě vytvoří obchvatový okruh Opavy.

Stavba měla být původně akcí Moravskoslezského kraje, stát se nakonec dohodl s krajem, že ji postaví ŘSD. Se zahájením stavebních prací se počítá v příštím roce a se zprovozněním obchvatu v roce 2026.

I/46 Opava, jižní obchvat, Hradecká – Olomoucká
Zdroj: ŘSD

Jižní obchvat se staví na tři etapy. Dokončen je úsek mezi ulicemi Těšínská a Hradecká. Na tuto stavbu ještě navazuje obchvat Otic, ten by měl platit kraj. Detailně je stavba popsána v informačním letáku.

 

Tagy I/46 jižní obchvat Opavy obchvat Opavy Ředitelství silnic a dálnic ŘSD Strabag
Žádné komentáře