Nový digitální asistent DKV LIVE spojuje online správu flotil s komplexem služeb DKV

DKV Euro Service uvádí na český trh DKV LIVE, nejmodernější nástroj pro online správu vozového parku.

DKV Euro Service uvádí na český trh DKV LIVE, nejmodernější nástroj pro online správu vozového parku. Pokročilé telemetrické funkce kombinuje DKV LIVE s osvědčenými službami DKV – od bezhotovostní úhrady pohonných hmot kartou DKV v nejširší síti čerpacích stanic v Evropě přes řešení pro téměř všechny mýtné systémy až po vratky DPH a spotřební daně. Velkou výhodou DKV LIVE je i jednoduchá montáž, to vše umocněno příznivou cenou.

Jedno rozhraní, řada funkcí

Správci vozových parků díky DKV LIVE mohou v uživatelsky příjemném a intuitivním rozhraní plánovat trasy na speciálních mapách pro nákladní vozidla, sledovat v reálném čase pohyb každého z nich, optimalizovat tankování a po upozornění operativně řešit nečekané události. Díky propojení s kartou DKV mají firmy neustálý přehled o spotřebě a všech transakcích bez nutných manuálních kroků ještě před vyúčtováním.

Absolutní kontrola

DKV LIVE umožňuje sledovat tankování vozidel v reálném čase a tím dostat pod naprostou kontrolu náklady na pohonné hmoty. Přenos dat probíhá každých 10 vteřin, takže DKV LIVE poskytuje dopravcům dokonalý přehled o poloze, množství paliva v nádržích a digitálních datech z tachografů jednotlivých řidičů. Data tachografu jsou z vozidel automaticky stahována a archivována. Dispečeři je tak mají kdykoliv k dispozici a nemusí je fyzicky nahrávat z jednotlivých vozů. Tím splní zákonnou povinnost a zároveň ušetří administrativní náklady.

Odhalování podvodů

Dopravci ocení snadné nastavování upozornění na nestandardní události, jako jsou překračování doby řízení, neobvyklé délky zastávek, blížící se servisní intervaly, neplánovaná tankování nebo tankování mimo trasu. Tato funkce společně s neustálým přehledem o tankování jednotlivých vozidel jim umožní snadné odhalování podvodů.

Odběratelé vždy v obraze

Aktuální GPS souřadnice vozidel je možné sdílet i s koncovými zákazníky dopravců, kteří tak mají neustále přehled o tom, kdy náklad dorazí do cíle. V dnešní době nejrůznějších dopravních omezení v důsledku nemoci covid-19 je to velmi ceněná funkce. Omezí hovory na minimum a zvýší transparentnost celého dodavatelského řetězce.

Vždy s plným autem

DKV LIVE však nepomáhá jen snižovat náklady a manuální administrativní práce. Může také pomoci generovat větší zisk tím, že umožní vyhledávat přímo z portálu dostupné nakládky na trhu. Díky připojení již tří digitálních přepravních platforem pomůže systém omezit jízdy naprázdno a tím podpoří snižování emisí CO2.

Kvalitní mapové podklady

DKV LIVE umožňuje profesionální plánování tras na základě mimořádně kvalitních mapových podkladů HERE, které jsou přizpůsobeny požadavkům pro nákladní dopravu a poskytují informace o aktuální dopravní situaci. Systém umí vést knihy jízd a zároveň automaticky archivuje data o trasách v jednotlivých zemích, což usnadní např. výpočet diet řidičů.

Snadná montáž a spolehlivé připojení

Montáž zařízení je velice jednoduchá, většinou bez nutnosti odstavení vozidla. Box velikosti krabičky cigaret se připojí ke konektoru FMS, jímž jsou moderní nákladní vozidla vybavena. Samoinstalaci zvládne dopravce během povinné přestávky řidiče. U starších vozů bez FMS rozhraní se DKV LIVE připojuje přes CAN přípojku, možné je připojit i přívěs přes konektor EBS. Velkou výhodou DKV LIVE je zabudovaná SIM karta, která podporuje technologie 3G, LTE i budoucí 5G, takže po přechodu na 5G sítě nebude nutné zařízení měnit.

Tagy DKV
2 komentáře