ŘLP si objednalo balon ve svých barvách, propaguje leteckou školu

Balon v barvách ŘLP. Pramen: ŘLPBalon v barvách ŘLP. Pramen: ŘLP

Českou oblohu od září brázdí nový horkovzdušný balon v barvách Řízení letového provozu. Majitelem balonu OK-0004 je společnost Balony Praha,

Českou oblohu od září brázdí nový horkovzdušný balon v barvách Řízení letového provozu. Majitelem balonu OK-0004 je společnost Balony Praha, která na jeho provoz uzavřela s ŘLP smlouvu. Balon byl v livreji státního podniku nově vyroben, i když ŘLP původně zvažovalo i využití transparentu na starším vzdušném plavidle.

Podnik bude balon používat pro propagaci letecké školy CANI (Czech Air Navigation Institute) a také při náborových akcích na pozici řídícího letového provozu nebo specialistů technických systémů. „A to především na karierních dnech, veletrzích práce, leteckých dnech a podobně,“ doplnil mluvčí ŘLP Richard Klíma.

Balon je vysoký 25 metrů, průměr má 23,5 metru a objem 4200 metrů krychlových. Maximální výškový dostup je 8000 metrů. Unese pět lidí.

Vedle propagačního balonu má ŘLP i vlastní letku kalibračních letadel, kterou tvoří stroje Turbolet L410 UVP-E a proudová Cessnu 560 XL. Kvůli jejich stáří je v příštích měsících nahradí dvě nová turbovrtulová letadla Beechcraft King Air 350.

Tagy balon Balony Praha propagace řlp
Žádné komentáře