Novou lávku po zřícené v Troji postaví SMP, bude o více než třetinu dražší

Původní lávka v Troji. Foto: archivPůvodní lávka v Troji. Foto: archiv

Společnost SMP CZ ze skupiny Vinci je vítězem soutěže na stavbu zřejmě nejsledovanější lávky v Česku. Za 106 milionů korun

Společnost SMP CZ ze skupiny Vinci je vítězem soutěže na stavbu zřejmě nejsledovanější lávky v Česku. Za 106 milionů korun má postavit nové přemostění Vltavy v Praze – Troji na místě původní lávky, která se na konci roku 2017 zřítila do řeky.

O výběru firmy informoval na svém profilu náměstek primátora pro dopravu Adam Scheinhher. Radní dnes zadání zakázky schválili, běží ještě lhůta na odvolání.

SMP v soutěži nabídl ze čtyř uchazečů nejnižší cenu. I ta je ale výrazně vyšší než yl odhad podle projekčních prací. Odhadovaná cena byla 70 milionů korun. Podle materiálu pro radní je nárůst způsoben rostoucími cenami materiálu a stavebních prací. Původní odhady ze začátku roku 2018 mluvily o 60 milionech korunách

Nová lávka by se mohla začít stavět v září, Praha má už stavební povolení, hotovo má být do konce příštího roku. Bude čtyři metry široká, takže se na ní vejdou pěší i cyklisté a v případě nouze i vozidla IZS. Konstrukce bude ocelová, mostovka dřevěná.

Tagy praha SMP CZ Trojská lávka
8 komentářů