Novinky z autosalónů jsou rychleji v autobazarech, často pár měsíců po premiéře

Pobočka AAA Auto, ilustrační foto. Pramen: Aures HoldingsPobočka AAA Auto, ilustrační foto. Pramen: Aures Holdings

Zatímco v minulosti museli zájemci o nový model auta počkat i několik let, dnes je cesta k premiérovému modelu rychlejší.

Zatímco v minulosti museli zájemci o nový model auta počkat i několik let, dnes je cesta k premiérovému modelu rychlejší. V nabídce autobazarů se objevují jen pár měsíců po světové premiéře.

Vyplývá to z analýzy AAA AUTO. „Nově uvedené vozy uvedené na trh jsme schopni zákazníkům našich autocenter nabídnout zpravidla do několika měsíců od chvíle, kdy byl konkrétní model představen, respektive uveden do prodeje,“ říká, Karolína Topolová, generální ředitelka a předsedkyně představenstva AURES Holdings, která provozuje síť autocenter AAA AUTO.

Typickým příkladem vozu, který se v  inzerci začal objevovat již po několika měsících, je auto roku 2018, Ford Focus čtvrté generace. „Model, který byl představen na jaře minulého roku, se v nabídce naší značky Mototechna, která se zabývá prodejem zánovních vozů, objevil během letošního ledna, tedy necelý rok po jeho oficiální premiéře,“ dodává Topolová.

Z modelů, které byly představeny v roce 2018, se již na sekundárním trhu začaly ve větší míře objevovat Hyundai Santa Fe, Mercedes třídy A nebo Citroën Berlingo. Prvně zmiňovaný Hyundai se v České republice prodává nejčastěji za částku okolo jednoho milionu korun, Mercedes třídy A za průměrných 799 000 Kč a Berlingo s průměrnou cenovkou na hodnotě 411 000 Kč.

Tagy AAA Auto trh ojetých vozidel
8 komentářů