Nové trolejbusy s baterií pro Zlín budou od Škody Electric, karoserie od SOR

Trolejbus 30 Tr. Foto: Škoda ElectricTrolejbus 30 Tr. Foto: Škoda Electric

Společnost Škoda Electric dodá Dopravní společnosti Zlín – Otrokovice (DSZO) sedm nových parciálních trolejbusů. Umožní jízdu až k ZOO Lešná.

Společnost Škoda Electric dodá Dopravní společnosti Zlín – Otrokovice (DSZO) sedm nových parciálních trolejbusů. Umožní jízdu až k ZOO Lešná.

Vítězství Škody vyplývá z registru smluv, kde dopravce zveřejnil smlouvu se Škodou Electric. Za troljebusy zaplatí 94,64 milionu korun bez DPH. Podle mluvčího Škody Michala Tobrmana půjde o vozidla 30 Tr. Čtyřdveřové nízkopodlažní trolejbusy budou mít karoserii od společnosti SOR.

Nové parciální trolejbusy umožní jízdu i mimo trolejové vedení. DSZO je chce nasadit na linku 4, kterou prodlouží až k ZOO Lešná. U ní na ně má navazovat samostatná autobusová linka do Velíkové. Ve Zlíně na nákup vozidel získají dotaci z Integrovaného regionálního operačního programu ve výši 85 %.

Na tomto projektu úzce spolupracujeme s městem Zlín. Město by mělo zajistit úpravu točny na Podhoří a vytvořit zde podmínky pro umístění buňky sociálního zařízení pro řidiče. Na Vršavě by měla být vybudována zastávka pro směr jízdy trolejbusů na Lešnou, u ZOO zastávka pro přestup z trolejbusů na autobusy do Velíkové. Také na Velíkové musí město zajistit projekt točny se sociálním zařízením pro řidiče,“ uvedl ředitel DSZO Josef Kocháň.

Trolejbusy poháněné elektrickou energií z akumulátorů budou k ZOO zajíždět v pravidelném intervalu patnácti či dvaceti minut. Tak časté spojení prostřednictvím MHD s centrem města tato část Zlína ještě nikdy neměla. Dosavadní autobusy linek 34, 35, 36 jezdí tímto směrem víceméně nepravidelně a někdy i v hodinových či delších časových rozestupech.

Po návratu z nezatrolejovaného úseku trolejbusy linky 4 na Vršavě opět nasadí sběrače a během další jízdy pod trolejí se budou jejich baterie dobíjet na plnou kapacitu.

Tagy Dopravní společnost Zlín - Otrokovice Škoda Electric trolejbus 30 Tr
10 komentářů