dkv-spojujeme

Nová svodidla a přejezdy do protisměru. Na D5 po půl roce skončilo omezení

Nová středová svodidla na D5. Pramen: ŘSDNová středová svodidla na D5. Pramen: ŘSD

Práce v hodnotě 100 milionů korun probíhaly po etapách na 17 kilometrech (km 31 až km 48) od dubna.

Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) završilo na dálnici D5 velkou výměnu svodidel ve středovém pásu a budování nových přejezdů přes tento pás. Práce v hodnotě 100 milionů korun probíhaly po etapách na 17 kilometrech (km 31 až km 48) od dubna. Ode dneška je dálnice průjezdná bez omezení.

„Na inkriminovaném úseku dálnice vzniklo v uplynulých měsících devět nových přejezdů středového dělícího pásu v délce 120 až 135 metrů v závislosti na směrových poměrech dálnice, které v budoucnu umožní flexibilnější vedení dopravy v případě jejího omezení v důsledku oprav nebo dopravní nehody,“ uvedl mluvčí ŘSD Martin Buček.

Došlo také k výměně starých svodidel středového dělícího pásu za nová ocelová „oboustranná svodnicového typu s úrovní zadržení H3“. „V průběhu dneška tak již bude celý úsek průjezdný bez omezení a řidiči zde projedou v režimu předčasného užívání stavby,“ doplnil Buček.

D5, ilustrační foto. Pramen: ŘSDNová středová svodidla na D5. Pramen: ŘSDNová středová svodidla na D5. Pramen: ŘSDNová svodidla na D5. Pramen: ŘSDNová středová svodidla na D5. Pramen: ŘSD
Tagy D5 ŘSD svodidla
Žádné komentáře