Nová éra pro Norwegian. Aerolinka spouští vnitrostátní lety v Argentině

Norwegian a jejich Boeing 737-800. Foto: Norwegian Air ShuttleNorwegian a jejich Boeing 737-800. Foto: Norwegian Air Shuttle

Letecká společnost Norwegian Air Shuttle spustí 16. října vnitrostátní lety v Argentině. Firma, která dávno přerostla hranice Skandinávie, bude prvním

Letecká společnost Norwegian Air Shuttle spustí 16. října vnitrostátní lety v Argentině. Firma, která dávno přerostla hranice Skandinávie, bude prvním evropským dopravcem, který bude provozovat leteckou dopravu v Jižní Americe. Start vyšel na období, kdy je země ve velkých ekonomických problémech. Dopravce to ale vidí jako příležitost.

Start nových linek oznámil Norwegian v tiskové zprávě, letenky začal prodávat už v září. Do Argentiny nasadí letadla Boeing 737-800. Norský dopravce, který patří k nejrychleji rostoucím aerolinkám na světě, začíná se šesti linkami. Od 16. října začne létat z Buenos Aires do Cordoby a Mendozy, od 19. listopadu do Iguazu a Neuquenu, 3. prosince do Salty a Bariloche.

Firma nebude létat z mezinárodního letiště Ezeiza, kam míří dosud jediná linka Norwegian z Evropy, konkrétně z Londýna čtyřikrát týdně. Létat bude z letiště Aeroparque Jorge Newbery, které je blíže centru a počtem cestujících je už větší než Ezeiza.

Je to zlomový moment v historii naší firmy. Nové lety podpoří více cestovní ruch v Argentině,“ řekl prezident Norwegian Bjorn Kjos.

Norwegian startuje v Argentině v době, kdy se země potýká s velkou ekonomickou krizí a argentinské peso výrazně oslabuje. To ale může být pro řadu návštěvníků naopak stimulem pro cesty do této země, dovolená je vyjde levněji.

Argentina dlouho omezovala provoz letecké dopravy a udržovala na řadě trasách víceméně monopol, i proto je zde velmi rozvinutá autobusová dálková doprava.  Loni se ale rozhodla vláda otevřít více vzdušný prostor konkurenci, ceny Norwegian atakují jízdenky v autobusech. Norwegian slibuje v zemi postupně vytvořit přes tři tisíce pracovních míst.

Tagy expanze Norwegian do Argentiny norwegian Norwegian Air Shuttle
Žádné komentáře