Nová autobusová linka v Jizerských horách, vlak Mácháč. V Libereckém kraji startují další turistické spoje

Autobus ČSAD Liberec v Hrádku nad Nisou. Foto: IDOLAutobus ČSAD Liberec v Hrádku nad Nisou. Foto: IDOL

V Libereckém kraji se od soboty 4. července rozjíždí některé speciální linky na prázdninový provoz. Úplnou novinkou je linka 791,

V Libereckém kraji se od soboty 4. července rozjíždí některé speciální linky na prázdninový provoz. Úplnou novinkou je linka 791, která spojí Liberec s Tanvaldem přes Bedřichov a Josefův Důl.

Nová linka bude vedena o víkendu v rozsahu tří párů spojů. Odjezdy z Autobusového nádraží v Liberci budou v 8:15, 10:45 a 15:15, resp. o 10 minut později z terminálu Fügnerova. Odjezdy z terminálu v Tanvaldu budou v 9:35, 13:35 a 17:35. Půjde o protažení stávající linky z Liberce do Bedřichova.

Ve spojení Tanvaldska s Bedřichovem vidíme dosud nevyužitý potenciál, a mj. proto je zavedena právě tato linka,“ říká Jan Sviták, náměstek hejtmana pověřený řízením resortu dopravy. „Prodloužením letní turistické linky z Liberce do Hrabětic až do Tanvaldu tak nabídneme nové možnosti spojení v horských oblastech, které, jak věříme, ocení zejména turisté,“ doplnil Sviták.

Nová linka bude v Tanvaldu navazovat na vlaky, čímž se zlepší dostupnost také pro Albrechtice v Jizerských horách. Spoje jedoucí z Albrechtic budou mít přípoj ve směru Praha, a to buď na autobusovou linku 780, nebo na rychlík.

Linku zajistí ČSAD Liberec a bude plnohodnotně zařazena do systému integrované dopravy IDOL.

Od zítřka se rovněž v kraji rozjíždí speciální rychlík Mácháč, který spojuje Liberec s Doksy. Provozuje ho pro kraj Die Länderbahn s jednotkami Siemens Desiro.

Začal také druhý rok sezónní linky napříč Českým rájem, která vede až ke hradu Kost. Už dříve letos začala linka z České Lípy do Jetřichovic. Kompletní přehled turistických linek v kraji je na stránkách krajského koordinátora Korid LK.

Tagy ČSAD Liberec Korid LK Liberecký kraj
4 komentáře