Norske Tog objednal další jednotky od Alstomu

Jednotky Coradia Nordic pro Norske Tog. Foto: AlstomJednotky Coradia Nordic pro Norske Tog. Foto: Alstom

Jde o druhou objednávku z rámcové smlouvy, jednotky míří na tratě v okolí hlavního města.

Norská státní půjčovna vlaků Norske Tog se rozhodla využít rámcovou smlouvu na dodávku až 200 jednotek Coradia Nordic a u výrobce Alstom objednal dalších 25 kusů. Hodnota kontraktu je 230 milionů eur.

Podpis další objednávky ke smlouvě uzavřené v závěru roku 2021 oznámil Alstom v tiskové zprávě. Firma má tak zatím závaznou objednávku na 55 jednotek. Prvních 30 jednotek se nyní vyrábí, dodávka zákazníkovi je plánována na konci roku 2025.

Norske Tog je nasadí na příměstské osobní a spěšné vlaky v relaci Ski – Stabek v metropolitní oblasti Oslo. Hodnota rámcové smlouvy je až 1,8 miliardy eur.

Nové jednotky Coradia Nordic mají být podle Alstomu plně přizpůsobeny norskému počasí. Označeny budou jako řada 77. Pro Alstom jde o další velkou zakázku na norské železnici, firma vybavuje celou železniční síť zabezpečovacím zařízením.

Jednotky budou jezdit maximální rychlostí 200 km/h, budou šestivozové. Kapacita bude 778 cestujících, o 48 % více než stávající soupravy na trati. Výroba bude probíhat v německém Salzgitteru.

Tagy alstom Alstom Coradia Nordic Norske Tog
8 komentářů