Nejluxusnější autobus v Evropě. Nobless Line ho nasadí na novou linku do Lucernu

Horní patro v uspořádání 2+1. Foto: Nobless LineHorní patro v uspořádání 2+1. Foto: Nobless Line

Společnost Nobless Line dokončila téměř devět měsíců dlouhou přestavbu autobusu Setra na vozidlo, které bude svými parametry nejluxusnějším v Evropě.

Společnost Nobless Line dokončila téměř devět měsíců dlouhou přestavbu autobusu Setra na vozidlo, které bude svými parametry nejluxusnějším v Evropě. Od 23. srpna ho nasadí na novou linku z Prahy do Lucernu. Cestujícím na trase kromě extrémně velkého prostoru nabídne například speciální sedadla s vyhříváním či toaletu s teplou vodou.

Do dvoupodlažní setry jsou někteří dopravci schopni pojmout více než 70 cestujících, v případě Nobless Line to bude 36 sedadel. Všechna místa pro cestující budou na horní palubě, spodní bude sloužit jako restaurant.

Asi nejviditelnější změnou je konfigurace 2+1, s tou nikdo nejezdí. Každé sedadlo je speciálně upraveno a má tak vyšší opěrák a delší sedák. Současně je vybaveno vlastními područkami a tříbodovými bezpečnostními pásy,“ popsal úpravy interiéru Michael Zelenka z Nobless Line. Úplně jiná je i prostorná toaleta se standardní keramickou mísou a umyvadlem, zrcadlem a teplou tekoucí vodou.

Autobus si odbyl premiéru minulý týden, kdy vezl klienty české banky do Berlína na atletický evropský šampionát.

Nobless Line se od počátku své existence zaměřuje na provoz autobusů s méně sedačkami, než je běžné. Nový autobusu s registrační značkou Nobless 4 má 36 míst, dosavadní setry ve flotile firmy jich mají 52.

Naše společnost se snaží odlišit. Jsme přesvědčeni, že cestování autobusem nemusí být jen nutností přesunu z bodu A do bodu B, ale příjemným zážitkem. Proto nabízíme nejen luxusní výbavu autobusů, jedinečný přístup ke klientům, ale také mnoho dalších služeb,“ vysvětluje filozofii odlišnou od většiny autobusových dopravců Zelenka.

Nobless Line od 23.8. spouští novou denní linku do Švýcarska, na kterou bude nasazovat právě tento autobus. Dosud jezdí každý den přes noc z Prahy do Bernu, nově bude jezdit dvakrát týdně přes den z Prahy do Lucernu. Na rozdíl od nočního spojení zastaví i v Mnichově. Jízdenky za jednu cestu až na konečnou vyjdou na 1 900 Kč.

Horní patro v uspořádání 2+1. Foto: Nobless LinePalubní restaurace. Foto: Nobless LineAutobus Setra společnosti Nobless Line pro linku do Švýcarska. Foto: Nobless LineHorní patro v uspořádání 2+1. Foto: Nobless LineAutobus Setra společnosti Nobless Line pro linku do Švýcarska. Foto: Nobless Line
Tagy autobusové spojení Česko - Švýcarsko Nobless Line
23 komentářů