Nehoda v Německu mohla dopadnout podstatně hůře. Pár minut před nehodou projel místem rychlovlak

Nehoda vlaku BLS Cargo u města Auggen. Foto: TwitterNehoda vlaku BLS Cargo u města Auggen. Foto: Twitter

Zřícení části mostu na železniční trať mezi německým Freiburgem a švýcarskou Basilejí mohlo dopadnout podstatně hůře než smrtí jedenapadesátiletého strojvedoucího.

Zřícení části mostu na železniční trať mezi německým Freiburgem a švýcarskou Basilejí mohlo dopadnout podstatně hůře než smrtí jedenapadesátiletého strojvedoucího. Jen pár minut před nákladním vlakem projel úsekem rychlovlak ICE Deutsche Bahn ve směru do Basileje a osobní vlak v opačném směru.

Upozornil na to německý list Frankfurter Allgemeine Zeitung. List neuvádí přesný čas, mluví ale o několika minutách, kdy úsekem projela vysokorychlostní jednotka ICE a regionální vlak ve směru na Freiburg. „Pokud by se ICE střetlo s betonovým kusem, počet mrtvých a zraněných by byl vyšší,“ uvedl list.

Příčiny pádu mostu se stále vyšetřují. Podle německých médií se měl o víkendu rozebírat. Důvodem je rozšiřování trati o další dvě koleje. Trasa rýnským údolím patří mezi nejvytíženější koridory na evropské železnici. Deutsche Bahn měly ještě včera na Twitteru den starý příspěvek s fotkou mostu před rozebráním, dnes ho ale správci německé železnice smazali.

K nehodě došlo včera v 19:30. Do betonového kusu narazil vlak převážející kamiony včetně jejich řidičů. Strojvedoucí zraněním na místě podlehl, deset cestujících bylo zraněno. Provoz na trati je zastaven nejméně do pondělí. Případ vyšetřuje policie.

Tagy nehoda u Auggen Německo
23 komentářů