Nehoda autobusů na Chodově si vyžádala 18 zraněných, polovina byly děti

Nehoda dvou autobusů v Praze. Foto: Hasiči PrahaNehoda dvou autobusů v Praze. Foto: Hasiči Praha

(Aktualizováno 12:37) Při ranní nehodě dvou autobusů na pražském Chodově se dnes ráno zranilo 18 lidí, včetně dětí z mateřské

(Aktualizováno 12:37) Při ranní nehodě dvou autobusů na pražském Chodově se dnes ráno zranilo 18 lidí, včetně dětí z mateřské školky. Pět lidí záchranáři převezli do nemocnic se středně těžkými zraněními. Ostatní zranění byla lehká, uvedla mluvčí pražské záchranné služby Jana Poštová. Prvotní informace hovořily přibližně o 30 zraněných. Záchranáři proto na místo vyslali vrtulník, vůz Atego pro mimořádné situace a vyhlásili traumaplán, který později dopoledne odvolali.

Dopravní nehoda se stala krátce po 09:00 u křižovatky Roztylské a Jarníkovy ulice. Autobus MHD, ve kterém jely přibližně dvě desítky dětí z mateřské školky, narazil zezadu do zájezdového autobusu stojícího na silnici před ním. Stojící autobus byl podle policejní mluvčí Violety Siřištové bez cestujících, pouze s řidičem.

Příčiny nehody policie vyšetřuje. Dechová zkouška na alkohol byla u obou řidičů negativní.

U nehody kromě záchranářů a policie zasahovali také dvě jednotky hasičů. Z havarovaných vozů ale nemusely nikoho vyprošťovat, uvedl jejich mluvčí Martin Kavka.

Děti, které v autobuse jely, jsou z mateřské školky Benjamínek, řekl novinářům na místě nehody starosta městské části Praha 11 Jiří Dohnal (Piráti). Nezraněné děti byly odvedeny do nedaleké školní jídelny, kde se jim věnují učitelky ze školky, policisté, hasiči a zdravotníci. Na místě jsou i členové posttraumatického týmu pražských hasičů.

ČTK

 

Tagy nehody autobusů
20 komentářů