Nečekaný kyvadlový provoz na Liberecku. ŘSD řeší poruchu devět let starého mostu na silnici I/35

Porucha mostu na silnici I/35 přes Václavickou přehradu. Foto: ŘSDPorucha mostu na silnici I/35 přes Václavickou přehradu. Foto: ŘSD

Most je již po záruce.

Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) zavedlo neplánovaně kyvadlový provoz na jednom z „nejmladších“ úseků silnice I/35. U Hrádku nad Nisou je kvůli poruše mostu provoz omezen do jednoho směru a řízen semafory. Silnice se otevírala v červenci 2014.

O omezení informovalo ŘSD na svých stránkách. Jde o most přes Václavickou přehradu. „Došlo zde k poruše vozovky a izolace. Při provádění výspravy výtluků v pravém jízdním pruhu ve směru na Chrastavu byly odhalené trhliny v ochranné vrstvě izolace z litého asfaltu a porušená vyrovnávka mostovky,“ uvedlo ŘSD.

Místo omezení na silnici I/35 u Hrádku nad Nisou. Foto: ŘSD

Kvůli tomu došlo k vyfrézování obou vrstev vozovky včetně izolačního pásu z lepenky a následnému zhodnocení rozsahu poruchy. „V pondělí 26. června byl proveden diagnostický průzkum, na jehož základě budeme moci určit nejvhodnější způsob sanace,“ dodalo ŘSD. Podle dat ze sčítání dopravy projede místem denně kolem 10 tisíc aut. Most je již po záruce.

Aktuálně je na mostě částečná uzavírka s kyvadlovým provozem řízeným semafory. Doba omezení zatím není jasná, ŘSD zatím vyhodnocuje další postup.

Tagy I/35 porucha mostu Ředitelství silnic a dálnic ŘSD
15 komentářů