Národní den železnice hlásí rekord v počtu návštěvníků

Národní den železnice Českých drah v České Třebové. Foto: České dráhyNárodní den železnice Českých drah v České Třebové. Foto: České dráhy

Část výtěžku z akce půjde na odstranění škod po povodních.

Přes jedenáct tisíc lidí zavítalo o víkendu na Národní den železnice Českých drah. Na akci, jejíž hlavní část se odehrávala v českotřebovském depu, tak přišlo nejvíce lidí od roku 2019, kdy bylo na akci zavedeno vstupné.

Podle statistik Českých drah si vstupenku zakoupilo 11 300 lidí. Z toho více než tisícovka návštěvníků přišla na sobotní noční světelnou show. Výtěžek nedělního vstupného ve výši 330 000 korun půjde na odstranění škod po povodních v Bohumíně.

Rekordní zájem ukazuje, že železnice má u nás dobré jméno, mnoho fanoušků a před sebou rozhodně světlou budoucnost, kterou jsme zde reprezentovali množstvím moderních souprav a jednotek, které v průběhu letošního roku uvádíme na české koleje,“ říká Michal Krapinec, předseda představenstva a generální ředitel Českých drah.

Kromě více než desítky nostalgických jízd lákala návštěvníky hlavně prohlídka historických i nejmodernějších lokomotiv. V průběhu celého víkendu také proběhlo 12 komentovaných prohlídek vozidel na točně. Vrcholem akce pak byla sobotní noční show. Na točně depa v České Třebové se ve scénickém osvětlení a se živým hudebním doprovodem, o který se postaral soubor Banda di feste, představila více než desítka historických lokomotiv a vozů.

Národní den železnice Českých drah v České Třebové. Foto: České dráhyNárodní den železnice Českých drah v České Třebové. Foto: České dráhyNárodní den železnice Českých drah v České Třebové. Foto: České dráhy
Tagy České dráhy Národní den železnice
31 komentářů