Nález nevybuchlé pumy zastavil dopravu mezi Litvínovem a Mostem

Puma nalezená v Litvínově-Záluží. Zdroj: Policie ČRPuma nalezená v Litvínově-Záluží. Zdroj: Policie ČR

Podle policistů potrvá uzávěra pravděpodobně až do 27. srpna.

V odlehlé části chemického areálu v Litvínově-Záluží byla během výkopových prací nalezena nevybuchlá letecká puma z druhé světové války. Na místě zasahují hasiči a policisté. Evakuováno bylo několik stovek osob, mezi Litvínovem a Mostem nejezdí tramvaje ani vlaky.

„Z bezpečnostních důvodů došlo k uplné uzavírce silnice mezi Litvínovem a Mostem v úrovni společnosti Orlen-Unipetrol, platí i pro MHD. Zároveň je uzavřena i železniční trať Most-Litvínov. Pravděpodobně to takto zůstane do 27. srpna,“ uvedla na platformě X Policie ČR s tím, že termín vychází z posouzení pyrotechnika a velkého rizika výbuchu.

Dopravní podnik měst Mostu a Litvínova (DPmML) napsal, že kvůli uzavření dopravního koridoru je přerušena tramvajová doprava mezi městy. Náhradní autobusová doprava je vedena podél tramvajové tratě ke Zdravotnímu středisku v Záluží, kde na kruhovém objezdu je dále vedena směrem na Horní Jiřetín a poté na nádraží v Litvínově. Další informace mají být podány po upřesnění od Policie ČR.

Orlen-Unipetrol po konzultaci s policisty z preventivních důvodů zahájil okamžité bezpečné odstavování všech výrobních a energetických jednotek rafinérské části výrobního areálu. Z tohoto důvodu může být přebytečná produkce spalována na bezpečnostních hořácích.

„Výroba je v této části až do odvolání zastavena a do této části areálu mají přístup pouze vybraní zaměstnanci. Petrochemická část závodu a přilehlá čerpací stanice prozatím zůstávají v provozu,“ uzavřel Orlen Unipetrol.

Tagy Dopravní podnik měst Mostu a Litvínova DPmML I/27 Litvínov most Most - Litvínov Orlen Orlen Unipetrol tramvajová trať Most - Litvínov Trať 135 Most - Moldava v Krušných horách
1 komentář