Nálet nízkonákladových aerolinek na Itálii. Ryanair a Wizz Air oznámily 17 linek za den

Boeing 737-800 společnosti Ryanair. Foto: RyanairBoeing 737-800 společnosti Ryanair. Foto: Ryanair

Oba dopravci se zaměřují zejména na propojení jižní a severní části země.

Letecké společnosti začínají znovuobjevovat evropská vnitrostátní letecká spojení. Kombinace omezeného přeshraničního cestování ve spojitosti se slabým domácím dopravcem vede aktuálně k velké expanzi nízkonákladových hráčů v Itálii.

Během jediného dne oznámily sedmnáct nových linek dvě velké aerolinky. Ryanair a Wizz Air. Nástup na nové trasy podpořily i velmi agresivní cenotvorbou: letenky začínají na úrovni 4,99 euro.

Ryanair od 1. prosince otevře dvě nové vnitrostátní linky z Brindisi do Cagliari a Palerma. Z Cagliari bude létat do Palerma a Perugie, z Palerma do Terstu. V seznamu nových linek je také spojení Bari – Catania a Lamezia – Perugia a Lamezia – Verona. Do sítě přibude i spojení Neapol – Rimini. Ve všech případech budou létat dvakrát týdně.

Ryanair nové linky oznámil jen dvě hodiny poté, co přišel s další expanzí Wizz Air. Ten je na vnitrostátních trasách v Itálii nováčkem. Nově začne od prosince létat z Bari do Boloni, Turína a Verony. Z Milána Malpensy spustí spojení do Brindisi, Neapole a Lamezie, z Catanie bude létat do Verony. U většiny letů bude od prosince létat pětkrát týdně.

Tagy Itálie Ryanair Wizz Air
17 komentářů