Náhradní lodní doprava. Závod přerušil autobusovou linku, cestující museli po vodě

Náhradní lodní doprava. Foto: Lukáš KlímaNáhradní lodní doprava. Foto: Lukáš Klíma

Mimořádné lodní spoje byly zavedeny mezi zastávkami Přístaviště a Kozí Horka.

Nezvyklý způsob řešení náhradní dopravy včera zažili cestující v Brně.  Kvůli závodu „ČSOB Vokolo priglu 2024“ byla autobusová linka 303 z brněnské městské části Bystrc do Veverské Bítýšky nahrazena v úseku Přístaviště – Kozí Horka lodí Dopravního podniku města Brna.

Autobusy nemohly projet po silnici II/384 v úseku mezi Rakovcem a Kozí Horkou. Mezi 11. a 14. hodinou proto jezdily autobusové spoje mezi Brnem a Veverskou Bítýškou objížďkou mezi zastávkami Přístaviště a Brno, Nové dvory (při cestě přes Mečkov), případně zastávkou Hvozdec ve stejnojmenné obci, oklikou přes Veselku a Ostrovačice, kde ovšem nezastavovaly.

V důsledku odlišného vedení spojů, byla zastávka Veverská Bítýška, Vápenice obsluhována spoji jedoucími přes Mečkov, nikoli přes Hvozdec, jak je tomu při běžném provozu. Mezi Kozí Horkou a Veverskou Bítýškou byly vedeny autobusové spoje navazující na náhradní lodní dopravu z/do Brna.

Mezi zastávkami Přístaviště a Kozí Horka tak byly zavedeny mimořádné lodní spoje, z nichž jeden byl veden již z přístaviště Hrad Veveří z důvodu nemožnosti vést autobusový spoj mezi Veverskou Bítýškou a Kozí Horkou v daném čase.

Cestující tak výjimečně mohli bez doplatku využít lodní dopravy, jež na Brněnské přehradě provozuje DPMB. Ten rovněž zajišťoval mimořádné lodní spoje pro účastníky závodu. Ti měli dopravu zcela zdarma.

Běžci čekají až je pustí na parník mimořádných spojů. Foto: Lukáš KlímaNáhradní lodní doprava. Foto: Lukáš KlímaCestující čekající na náhradní lodní dopravu v přístavišti Kozí Horka. Foto: Lukáš Klíma
Tagy IDS JMK náhradní lodní doprava
Žádné komentáře