Na vytížený tah I/19 u Plzně se v pondělí vrátí stavbaři, provoz bude veden kyvadlově

Oprava silnice, ilustrační foto. Pramen: ŘSDOprava silnice, ilustrační foto. Pramen: ŘSD

Ještě letos by pak oprava měla pokročit na okraj obce Nezvěstice až k železničnímu přejezdu.

Řidiči využívající frekventovanou silnici I/19 u Plzně musejí od příštího týdne znovu počítat s výrazným omezením provozu. Stavbaři se po zimě v pondělí vrátí na opravovaný úsek skrze obec Nezvěstice, kde bude provoz veden vždy jen jedním pruhem kyvadlově.

„Začnou práce na frézování povrchu vozovky a následné opravě kanalizace a opěrné zídky. Stejně jako v minulém roce budou stavební úpravy prováděny po polovinách,“ uvedl mluvčí ŘSD Adam Koloušek.

Celková délka opravovaného úseku je téměř 1 200 metrů. V první etapě, která začala loni v srpnu, se opravuje zhruba 600 metrů v centru obce. Ještě letos by pak oprava měla pokročit na okraj obce až k železničnímu přejezdu a v roce 2024 dojde na stavbu nové okružní křižovatky na příjezdu od Plzně. Celkem jsou tedy práce rozprostřeny do tří stavebních sezón.

Oprava se týká povrchu vozovky, chodníků, veřejného osvětlení nebo kanalizace, zahrnuje i zbudování parkoviště v centru.

Pro Ředitelství silnic a dálnic práce provádí sdružení firem Vodohospodářské stavby a Silnice Čáslav za 89,6 milionu korun. Silnice I/19 je důležitou spojnicí ve směru západ – východ, propojuje mimo jiné města Plzeň, Tábor a Pelhřimov.

Tagy I/19 Nezvěstice ŘSD
10 komentářů