Na vltavotýnskou lokálku vyjede Hurvínek, zve na festival minipivovarů

Vltavotýnská lokálka už v osobní dopravě slouží jen občasným nostalgickým vlakům. Autor: Lukáš StrejcVltavotýnská lokálka už v osobní dopravě slouží jen občasným nostalgickým vlakům. Autor: Lukáš Strejc

Osobní vlaky jsou na vltavotýnské lokálce k vidění jen vzácně, pravidelný provoz zde skončil v prosinci 2013.

Trať Číčenice – Týn nad Vltavou (193) v sobotu po čase ožije provozem. Spolek Vltavotýnská lokálka ve spolupráci s městy Týn nad Vltavou a Vodňany a Českými drahami zde nabídne svezení zvláštním vlakem, který bude tvořit motorový vůz M 131.1 (Hurvínek) s přívěsným vozem.

V průběhu dne jsou naplánovány čtyři páry spojů, které obslouží Protivín, Vodňany a Týn nad Vltavou, kde bude otevřená čekárna s výstavou fotografií. Po 17. hodině pak začne na nábřeží u řeky festival minipivovarů, který připravilo městské centrum kultury a vzdělávání Týn nad Vltavou. Bude možné ochutnat piva z Vltavotýnského pivovaru, Pivovaru Transformátor, Pivovaru Hulvát nebo Pivovaru Keras Bechyně.

Osobní vlaky jsou na vltavotýnské lokálce k vidění jen vzácně, pravidelný provoz zde skončil v prosinci 2013, kdy Jihočeský kraj přestal vlaky objednávat. Občasné jízdy zde pořádá právě spolek Vltavotýnská lokálka, například v červnu zde jezdil parní vlak v čele s lokomotivou 310.093 (Kafemlejnek).

Více informací k sobotním jízdám je na webu www.vltavotynskalokalka.cz.

Tagy Doporučeno Hurvínek M131.1 trať Číčenice - Týn nad Vltavou Vltavotýnská lokálka železniční nostalgie
4 komentáře