Na Šumavě končí oprava silnice I/39 mezi Volary a Lenorou

Oprava silnice I/39 mezi Volary a Lenorou, ilustrační foto. Pramen: ŘSDOprava silnice I/39 mezi Volary a Lenorou, ilustrační foto. Pramen: ŘSD

Silnice číslo 39 patří k hlavním tahům skrz jihočeskou část Šumavy.

Na Šumavě končí po necelých třech měsících oprava jedné z místních dopravních tepen, silnice I/39 mezi Lenorou a Volary. „Práce budou ukončeny nejpozději 3. prosince. Řidiči tak budou opět moci obousměrně využívat tuto komunikaci,“ uvedl mluvčí Ředitelství silnic a dálnic Adam Koloušek.

Silnice číslo 39 patří k hlavním tahům skrz jihočeskou část Šumavy a její závěrečný úsek od Volar slouží i jako přivaděč k hraničnímu přechodu Strážný na silnici číslo 4. Od poloviny září zde na čtyřkilometrovém úseku u Soumarského mostu probíhaly práce na opravě vozovky, které si vyžádaly omezení dopravy. Jezdilo se jednosměrně kyvadlově a po objížďkách, což v turisticky atraktivní oblasti vedlo k tvorbě kolon.

„Během oprav došlo ke kompletní výměně asfaltového souvrství vozovky v celé šíři. Dále bylo provedeno pročištění stávajícího systému odvodnění a byla realizována oprava pěti propustků v řešeném úseku. Vyměněna byla také silniční svodidla a proběhla úprava hospodářských sjezdů,“ doplnil Koloušek.

Práce prováděl Metrostav, vyžádaly si 45 milionů Kč bez DPH.

Tagy I/39 Lenora - Volary ŘSD Šumava
1 komentář