Na soutoku Vltavy a Malše vznikne přístavní a vyhlídkové molo

Návrh mola na soutoku Vltavy a Malše. Autor: BKarchitektiNávrh mola na soutoku Vltavy a Malše. Autor: BKarchitekti

Město nedávno zadalo zakázku na vyprojektování a zbudování nové náplavky na pravém břehu Malše.

Město České Budějovice pokračuje s proměnou parku Háječek na soutoku Vltavy a Malše. Aktuálně vypsalo zakázku na zbudování mola na ostrohu mezi oběma řekami. Zakázka s názvem Přístavní molo s vyhlídkou na soutoku Malše a Vltavy je vypsána formou Design&Build, vítěz molo vyprojektuje i postaví.

„Chceme, aby se molo postavilo co nejdříve. Studii už máme, teď je vypsaná veřejná zakázka. Háječek má velký potenciál, který ještě čeká na své objevení. Molo prodlouží roh soutoku řek a nabídne jedinečný výhled. Zastaví u něj lodičky, odpočinou a zrelaxují místní i návštěvníci, a dokonce tam budou svatební obřady,“ uvedl náměstek primátorky Petr Maroš.

Molo ponesou piloty vsazené do říčního dna. Břehová hrana bude v místě mola opevněná kamenem. Studie navrhuje pochozí plochu mola ze dřeva a v bezbariérovém provedení. Ve spolupráci se sousedící hvězdárnou budou na zábradlí znázorněna podsvícená souhvězdí s popisem a otočná mapa hvězdné oblohy.

Město se dlouhodobě snaží zpřístupnit obě řeky a jejich ramena veřejnosti. Vychází přitom ze studie Město a voda, jehož autorem je Atelier 8000. Nedávno zadalo zakázku na vyprojektování a zbudování nové náplavky na pravém břehu Malše mezi Železným mostem v Biskupské ulici a Krumlovským mostem v Lidické ulici. I zde budou moci přistávat rekreační plavidla.

 

Návrh mola na soutoku Vltavy a Malše. Autor: BKarchitektiNávrh mola na soutoku Vltavy a Malše. Autor: BKarchitektiNávrh mola na soutoku Vltavy a Malše. Autor: BKarchitektiNávrh mola na soutoku Vltavy a Malše. Autor: BKarchitekti

Foto: BKarchitekti

Tagy České Budějovice Malše molo Háječek rekreační plavba Vltava
Žádné komentáře