Na Smíchově se srazila tramvaj s autobusem, tramvaj skončila mimo koleje

V Praze na Smíchově došlo dnes ráno ke kolizi dvou vozidel MHD. Srazila se zde tramvaj s autobusem (cca v

V Praze na Smíchově došlo dnes ráno ke kolizi dvou vozidel MHD. Srazila se zde tramvaj s autobusem (cca v 8:45), tramvaj po srážce skončila mimo koleje. Podle informací policie nikdo nebyl zraněn. Provoz je po několika hodinách odklízení v místě už obnoven.

„Postupně se zavádí náhradní autobusová doprava X7. Tramvaje se otáčí ulicí Za Ženskými domovy,“ uvedla hned ráno organizace ROPID na twitteru.

Podle mluvčí Dopravního podniku hl.m. Prahy Anety Řehkové by mělo být místo zprůjezdněno zhruba v poledne, což se také stalo.

Redaktor webu Aktuálně.cz, který byl svědkem nehody, popsal, jak se kloubový autobus linky X12 jedoucí po Radlické ulici směrem k Andělu snažil zrychlit a zařadit se na koleje před souběžně jedoucí tramvaj linky číslo 7. Tramvaj však po výjezdu ze zastávky Křížová zrychlovala také – a vzápětí narazila do levého boku autobusu.

„Omlouvám se, myslel jsem si, že to stihnu. Je to moje chyba,“ cituje Aktuálně.cz slova řidiče autobusu po nehodě. Řidič prý hned zjišťoval, zda nejsou cestující zranění. Několik lidí se pořezalo o střepy z rozbitých oken, jinak se nehoda obešla bez zranění.

Tramvaj skončila v protisměru, kde naštěstí v tu chvíli nic nejelo.

Tagy dpp MHD mimořádná událost praha
40 komentářů