dkv-spojujeme

Na Slovensku stojí hlavní koridor, kvůli vykolejení vyjedou vlaky nejdříve zítra

Vykolejení vlaku ve stanici Krompachy. Foto: FB stránka Obmedzenie prevádzky na tratiach ŽSRVykolejení vlaku ve stanici Krompachy. Foto: FB stránka Obmedzenie prevádzky na tratiach ŽSR

Železniční dopravu mezi Bratislavou a Košicemi v úseku mezi Popradem a Kysakem ochromilo sobotní vykolejení nákladního vlaku ve stanici Krompachy.

Železniční dopravu mezi Bratislavou a Košicemi v úseku mezi Popradem a Kysakem ochromilo sobotní vykolejení nákladního vlaku ve stanici Krompachy. Kvůli tomu musí jezdit vlaky odklonem po jednokolejné trati. Omezení výrazně ovlivnilo i spoje z Česka.

Už dnes je jisté, že nehoda omezí provoz na nejméně tři dny. Zatím poslední zpráva Železnic Slovenskej republiky (ŽSR) mluví o zprovoznění v úterý večer.

https://www.facebook.com/obmedzenieprevadzkyZSR/photos/a.2305642636125297/2307022649320629/

K vykolejení došlo v sobotu večer u nákladního vlaku. Po vykolejení jednoho vozu se souprava roztrhla a vykolejilo se dalších osm, některé se převrátily. Nehoda se obešla bez zranění, materiální škody jsou ale velké. S odstraňováním následků má dnes pomáhat i vojenská technika.

Vlaky nabírají velká zpoždění. Noční spoje jezdí odklonem přes Plaveč po jednokolejné neeletrifikované trati, ostatní spoje nahradily autobusy. Většina vlaků z Košic přijíždí do Česka se zpožděním 60 – 120 minut, první den omezení bylo zdržení ještě větší.

Vlaky jezdící přes den ukončuje ve směru od Žiliny slovenský dopravce ZSSK ve stanici Spišské Vlachy, odkud jedou cestující autobusem do Margecan a dál opět vlakem. Některé osobní vlaky musela ZSSK odřeknout. Omezení se týká i pendolin z Prahy.
Podobná opatření přijal RegioJet, kterému noční vlaky po odklonové trase tahá brejlovec od Kladenské dopravní a strojní, vlaky jedoucí přes den nahrazuje z Margecan do Spišských Vlachů autobus. „Vlakové spoje v úseku Spišské Vlachy – Prešov – Košice a zpět jsou nahrazeny náhradní autobusovou dopravou. Na vybraných spojích byl pozastaven prodej jízdenek,“ uvedl mluvčí Leo Express Emil Sedlařík.

Důvody vykolejení zatím nejsou známy, probíhá vyšetřování.

Tagy Krompachy vykolejení vlaku ŽSR
5 komentářů