Na Slovensku opraví křížení D1 s R1, pracovat se bude i v noci

Křížení D1 a R1 u Trnavy. Zdroj: NDSKřížení D1 a R1 u Trnavy. Zdroj: NDS

Komplexní oprava je nevyhnutelná pro další dlouhodobé a bezproblémové využívání mostu.

V průběhu března se na Slovensku rozeběhne po 42 letech komplexní oprava mostu na křížení dálnice D1 a rychlostní silnice R1 u Trnavy. Informovala o tom Národná diaľničná spoločnosť, podle které je plánovaná oprava nevyhnutelná pro další dlouhodobé a bezproblémové využívání mostu.

„Práce si vyžádají i částečná omezení v dopravě. Abychom minimalizovali jejich trvání, budou opravy probíhat sedm dní v týdnu, během denních i nočních hodin. Díky těmto opatřením stihneme opravu levé části mostní konstrukce dokončit do několika měsíců,“ uvedla NDS.

Křížení D1 a R1 u Trnavy na mapě. Zdroj: Google Earth

Křížení D1 a R1 u Trnavy na mapě. Zdroj: Google Earth

V rámci komplexní opravy budou demontována svodidla a zábradlí, odstraněna vozovka, římsy, vyrovnávací beton spolu s izolací a mostní závěry. Na očištěnou nosnou konstrukci se následně položí izolace, mostní závěry, odvodňovače, kompletně nová vozovka, nové římsy, nová svodidla a mostní zábradlí.

„V prvním kroku se opraví celá levá strana mostního objektu, tedy most ve směru z Nitry do Trnavy. Během první etapy oprav levé strany mostu proběhnou práce na jeho vnější části. Doprava zůstane zachována ve dvou jízdních pruzích u středové římsy. Pro opravu se však uzavře připojení z dálnice D1 na R1 ve směru Bratislava – Trnava. Doprava z D1 do Trnavy bude přesměrována po R1 směr Nitra. Na křižovatce Vlčkovce bude vyznačena objížďková trasa, která navede vozidla přes R1 zpět na směr do Trnavy. Pro nákladní vozidla ve směru Bratislava – Trnava objížďková trasa začne v křižovatce Senec, východ a povede po silnici I/61 na směr Trnava,“ přiblížila NDS.

Během druhé etapy oprav levé strany mostu se práce podle NDS zaměří na vnitřní část levého mostu. Motoristům tak budou k dispozici dva již opravené jízdní pruhy na vnější části.

„Zachováno zůstane i odbočení z R1 na D1 ve směru Nitra – Bratislava. Uzavřeno však bude připojení z dálnice D1 na R1 ve směru Bratislava – Trnava. Doprava bude vedena po původní objížďkové trase přes křižovatku Vlčkovce. Pro nákladní vozidla ve směru Bratislava – Trnava objížďka zůstane nadále řešena přes křižovatku Senec, východ,“ uzavřela NDS.

Tagy D1 Slovensko Národná diaľničná spoločnosť NDS R1 slovensko
Žádné komentáře