Na Slovensku došlo ke srážce jednotky Leo Expressu s kamionem, hlášeni jsou tři zranění

Vrtulník ATE na místě nehody u města Velký Meder. Zdroj: ATEVrtulník ATE na místě nehody u města Velký Meder. Zdroj: ATE

Nehoda se stala na přejezdu u města Velký Meder.

Na železničním přejezdu u Velkého Mederu na jižním Slovensku se srazil vlak REX 1448 společnosti Leo Express s kamionem. Podle Operačního střediska záchranné zdravotní služby Slovenské republiky jsou z místa hlášené tři zraněné osoby.

„Na místo jsme na základě tísňového volání vyslali záchranářský vrtulník a tři pozemní ambulance,“ napsalo středisko na Facebooku.

Slovenský provozovatel letecké záchranné služby Air – Transport Europe (ATE) dodal, že posádka vrtulníku z Bratislavy si do své péče převzala čtyřiačtyřicetiletého řidiče kamionu z Maďarska, který při srážce utrpěl poranění hlavy a krční páteře. Na místě byl záchranáři ošetřen a ve stabilizovaném stavu při vědomí převezen na další ošetření do nemocnice v Ružinově.

Poškozená jednotka společnosti Leo Express. Zdroj: Obmedzenia prevádzky na tratiach ŽSRVrtulník ATE na místě nehody u města Velký Meder.
Zdroj: ATEVrtulník ATE na místě nehody u města Velký Meder.
Zdroj: ATE

Nehoda se stala na trati Bratislava – Komárno. Na Slovensku byla první, kde začal v objednávce ministerstva dopravy jezdit soukromý dopravce. Do roku 2020 tam devět let jezdil RegioJet, pak se provoz vrátil státnímu dopravci ZSSK. Původně odepsaná trať se postupně stala nejvytíženější jednokolejnou tratí na Slovensku. Vloni přebral štafetu Leo Express. Na trať nasazuje jednotky Lint 41 od Alstomu.

Tagy Bratislava - Komárno LEO Express slovensko Trať Bratislava - Komárno
14 komentářů