Na silnici z Mostu do Bíliny by se mohla zvýšit povolená rychlost

Oprava silnice I/13 v Mostě. Foto: ŘSDOprava silnice I/13 v Mostě. Foto: ŘSD

Zvýšení rychlosti na 110 km/h je podmíněno ještě některými úpravami.

Nejvyšší povolená rychlost na silnici mezi Mostem a Bílinou by se mohla letos zvýšit o dvacet kilometrů v hodině na 110 kilometrů v hodině. Rozšíření trasy z Mostu do Litvínova se připravuje. Informovalo o tom Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD).

Zvýšení rychlosti na čtyřpruhové silnici I/13 je podmíněno řadou úprav. „Na zmíněné komunikaci musejí být doplněna svodidla, oplocení, clony proti oslnění a další bezpečnostní prvky,“ uvedl ředitel Správy ŘSD Chomutov Martin Vidimský. Před zvýšením rychlosti bude nutné upravit také napojení zastávek. V současné chvíli je podána žádost o stanovisko na Policii ČR.

S realizací bezpečnostních opatření ŘSD počítá zkraje letošního roku. „Přesto zůstanou na více než desetikilometrovém úseku místa, kde bude nutné sundat nohu z plynu,“ uvedl dopravní inženýr Václav Marvan, který se na opatřeních ke zvýšení rychlosti podílí.

Dalším významným projektem Mostecka je zvýšení kapacity silnice I/27 směrem na Litvínov, s jehož realizací ŘSD počítá v roce 2025. „Dokončujeme dokumentaci pro zjišťovací řízení v rámci EIA (zjišťování vlivu stavby na životní prostředí). Zkraje příštího roku provedeme hydrogeologický průzkum jako podklad pro dokumentaci ke stavebnímu povolení,“ uvedl vedoucí úseku výstavby Správy Chomutov Marek Sotona. Projekt počítá s doporučenou variantou se světelně řízenými úrovňovými křižovatkami.

ČTK

Tagy I/13 I/13 Most - Bílina Ředitelství silnic a dálnic ŘSD zvýšení rychlosti
30 komentářů